Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Na mrzel večer se prileže čežana

Zadnjega januarja leta 2012, katerega si bomo zagotovo zapomnili po bolečem mrazu, so nam v Gromki, zbirališču dobre glasbe željnih mladih in mladih po srcu, z enkratnim, celo urnim koncertom večer popestrili fantje slabo leto delujoče skupine Applesauce Lorraine.

Pesmi so plod njihovega vse pogostejšega druženja, kjer odkrivajo popolnoma nove dimenzije glasbe, pa naj bo to poigravanje z ritmičnimi, melodičnimi in harmoničnimi vzorci različnih glasbenih žanrov, kamor je skrbno vpleteno besedilo, ki ga odlikuje spontana umetniška narava mladih glasbenikov.

Publiko so pozdravili z uvodnimi besedami:”Mi igramo rock.” Ta rock pa je segel preko meja popularnega rocka, ki se ga zahtevnejši poslušalec kaj hitro naveliča. Na trenutke smo se lahko zazibali v melodijah bluesa, spet naslednji hip je kitarist Črt Potočnik presenetil z odličnim solističnim delom, katerega energija se je lahko dotaknila slehernega poslušalca. S preprostim v besedah, pomensko pa marsikomu nedognanim angleškim besedilom in nič manj odličnimi solističnimi deli s svojim basom se mu je pridružil basist in vokalist Jure Fortuna, piko na i pa je dodal nadobudni bobnar Janez Sagadin z ritmi, ki so v razgibavanje primorali noge prav vsakega prisotnega.

Fantje se že pripravljajo na nove koncerte, v nastajanju so nove in nove skladbe, njihova prva plošča je tik pred izidom, vam pa je lahko žal, da ste jih zamudili. V nasprotnem primeru sem prepričana, da se vsi strinjamo o glasbenih užitkih, ki smo jih bili deležni na ta hladen večer.. Vsem ostalim pa toplo priporočam, da se primigajo na naslednji koncert!

Tekst: Aleksandra Gartnar
Foto: Sara Erjavec Tekavec