N.A.Š.I. zmagali na volitvah!

Na sredinih študentskih volitvah je društvo N.A.Š.I. zmagalo in si tako priborilo 25 sedežev v študentskem parlamentu. Društvo je tekmece premagalo na šestnajstih od tridesetih fakultet, kljub dejstvu, da s svojimi ekipami ni bilo prisotno na vseh fakultetah.

Člani društva, ki so se združili z željo po spremembah znotraj Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, pozdravljajo rezultat, saj odraža željo študentov po spremembah v njihovem organiziranju in delovanju.
V torek, 26., in sredo, 27. oktobra, so na fakultetah Univerze v Ljubljani potekale volitve študentov v upravne odbore študentskih organizacij fakultet ter poslancev v študentskem zboru Študentske organizacije v Ljubljani. Sodelovalo je trideset fakultet, na katerih je bilo prisotnih različno število list. V letošnjem letu so se zmage veselili v društvu N.A.Š.I., ki so se na volitvah predstavljali z zeleno barvo. N.A.Š.I. so zmagali na šestnajstih fakultetah od skupno 30 fakultet, kjer so bili prisotni. Natančneje je ekipa zmagala na Ekonomski fakulteti, ki sodi med največje znotraj Univerze v Ljubljani, kjer so tekmece premagali za nekaj več kot 300 glasov na različnih interesnih področjih. Na skoraj vseh fakultetah je društvo N.A.Š.I. zmagalo v vseh predstavništvih, kjer je kandidiralo, izjema sta le Fakulteta za državne in evropske študije ter Fakulteta za podiplomski humanistični študij, kjer pa je bil član društva izvoljen za predsednika UO ŠOVZ ter študentskega poslanca. Omenjeni podatki so začasni, volilna komisija pa bo uradne podatke objavila najkasneje do 8. novembra 2010.
Rezultati vsekakor potrjujejo željo študentov po spremembah znotraj delovanja Študentske organizacije Univerze v Ljubljani ter spremembah v delovanju in organiziranju dogodkov znotraj posamezne fakultete. Pretekla vlada Študentske organizacije Univerze v Ljubljani namreč ni izpolnila pričakovanj ter je bila znana predvsem po številnih aferah, ki so slabo vplivale na ugled celotne organizacije. Tako je eden izmed ciljev društva N.A.Š.I. s poštenim in transparentnim delom povrniti ugled organizaciji, kot ga je v preteklosti že bila deležna.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.