N.A.Š.I. iščejo stanovanja za študente

Nova Alternativna Študentska Iniciativa (N.A.Š.I.) s projektom Iščemo stanovanje opozarja na študentsko stanovanjsko problematiko zaradi prezasedenosti študentskih domov in visokih najemnin. V sklopu akcije N.A.Š.I. pozivajo lastnike praznih stanovanj v Ljubljani naj za en semester brezplačno oddajo sobo ali stanovanje študentom. Na drugi strani pa vabijo študente iz socialno ogroženih družin, da pristopijo k projektu.

Nova Alternativna Študentska Iniciativa novo študijsko leto pričenja s projektom, ki apelira tako na študente kot tudi na lastnike praznih stanovanj v Mestni občini Ljubljana. Študentski domovi so namreč prezasedeni, najem stanovanja pa zahteva vedno višje stroške in najemnine, ki si jih študentje iz nižjega socialnega razreda težko privoščijo. Na drugi strani pa je v mestu veliko praznih stanovanj, ki potrebujejo nekoga, da jih vzdržuje, hkrati pa v njih lahko še biva. Člani iniciative želijo z akcijo poskrbeti za dobrobit študentov prvih letnikov in ostalih študentov ter jim priskrbeti bivanje v stanovanju, za katerega ni potrebno plačevati najemnine. Plačati morajo le stroške bivanja, torej elektriko, vodo in druge stroške. Projekt Iščemo stanovanje omogoča študentom, katerih stalno bivališče je od Ljubljane oddaljeno več kot 25 kilometrov, da vsaj za en semester prihranijo plačevanje visokih stroškov in bivajo v urejenem domu blizu fakultete. V prvi vrsti je projekt namenjen študentom prvih letnikov, ki izhajajo iz socialno ogroženih družin.
Projekt spodbuja k prostovoljnemu delu tudi lastnike praznih stanovanj v prestolnici, ki z oddajo stanovanja lahko pripomorejo k bolj kakovostnemu bivanju študentov. Iščemo stanovanje je socialni projekt, ki združuje ljudi in jih poziva k pomoči, hkrati pa opozarja na vrednote, kot so razvoj, partnerstvo, spoštovanje in družbena odgovornost. Tem ključnim smernicam sledijo tudi študentje iz skupine N.A.Š.I., ki povezujejo študente in lastnike ter preko solidarnosti želijo doseči tisto, kar je za študente najboljše. Njihovo vodilo je želja, da študentje s pomočjo iniciative, ki zna prisluhniti njihovim zahtevam, ponovno postanejo kritični opazovalci in aktivni člani družbe.
Študentje in  lastniki stanovanj k projektu lahko pristopijo preko elektronskega naslova  info@drustvo-nasi.si ali preko navadne pošte (Društvo N.A.Š.I., Pegamova 12, 1000 Ljubljana). Sledite nam lahko tudi preko našega Facebook profila, ki ga najdete pod imenom NAŠI prijatelji s fejsbuka. Ker ne gre za enkraten projekt, temveč bo prvo poiskano stanovanje pomenilo le še večjo vnemo za iskanje novega, si lahko več preberete na spletni strani http://www.drustvo-nasi.si/.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.