Musaka

Mesna in vegetarijanska različica te priljubljene jedi

Mesna musaka:

Potrebujemo:

1 kg krompirja, olupljenega in narezanega na rezine
3 žlice maščobe
2 čebuli, narezani na drobno
1 kg mletega mesa (pol svinjine, pol govedine)
sol in poper po okusu
3 jajca
3 dl kisle smetane
2 dl mleka
nekaj naribanega sira

Priprava:

Na maščobi opražimo čebulo, dodamo meso in dušimo tako dolgo, da izpari vsa tekočina. Solimo in popramo. Pustimo, da se malo ohladi. Jajca dobro razžvrkljamo s smetano in mlekom in jih tudi malo solimo. Pekač dobro namažemo z mastjo, denemo vanjo polovico narezanega krompirja, lepo naloženega, malo navlažimo z jajčno polivko, nato dodamo meso in ga prav tako navlažimo z jajčno polivko. Vse pokrijemo z drugo polovico krompirja. Tako pripravljeno musako prelijemo s preostalo jajčno polivko in če je potrebno še nekoliko stopljene maščobe. Po vrhu lahko dodamo nariban sir. Pečemo v srednje vroči pečici eno uro, oziroma toliko časa, da ima jed lepo barvo.
Krompir mora biti kuhan, drugače je čas pečenja veliko daljši in tudi tekočina je potrebna.

Vegetarijanska musaka:

Potrebujemo:

1/4 kg krompirja
1/4 kg korenja
1/4 kg graha
nekaj listov blitve
1 kisla smetana
50 dag masla
sol, vegeta
na drobno sesekljan peteršilj
mleko

Priprava:

Krompir in korenje očistimo in narežemo. Blitvo malo pokuhamo v slani vodi, odlijemo, nasekljamo. Na stopljenem maslu popražimo blitvo in zalijemo z mlekom. V to dodamo malo kisle smetane, korenje in grah, malo pokuhamo. Ognjevarno posodo namažemo z maslom, dno pokrijemo s krompirjem, na krompir polijemo blitvo z grahom in korenjem, potresemo peteršilj, na to damo še eno plast krompirja, polijemo s kislo smetano. Pečemo 1 uro v pečici segreti na 200 stopinj. Tako pripravljena musaka je lahko samostojna jed ali pa priloga k mesu.

Dober tek!

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.