Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Mortadeljada 2010

Kot vsako leto se je tudi tokrat ¹tudentsko rajanje zaèelo z prireditvijo Mortadeljada na Gospodarskem razstavi¹èu. Kot se za dogodek s spo¹tljivo tradicijo spodobi, je bilo to ¾e ¹estnajsto dru¾enje v znamenju mortadele v organizaciji Kluba gori¹kih ¹tudentov.

Za tokratno pokroviteljstvo je poleg oèitne mortadele poskrbel Collegium s privlaènimi nagradami  -  potovanji za 2 osebe v Kanegro in Rovinj ter raznimi “tola¾ilnimi” nagradami in majicami za neuvršèene. Seveda so tekom dogodka promovirali vsa 4 mesta v katerih se mortadeljada odvija (Nova gorica , Ljubljana, Maribor, Portoro¾). Glavni govorec in povezovalec programa je med koncerti poleg nagradne igre tudi duhovito zaèinil vzdušje s svojimi opazkami. Prva skupina se je imenovala Nervous stompin, kot se za mortadeljado spodobi skupina izhaja z Goriške regije in igra dokaj poslušljiv, vendar zelo generièen funky ska. Predstavili so skup svojih pesmi (hello mister, belly to belly, what a shame…).
Posreèena kombinacija kitare, treh trobil, basa in bobnov z pevko na glavnem vokalu se je odvijala okroglo uro. Za njimi so sledili Big foot mama, katerim so radodarno namenili  kar uro in petinštirideset minut, med katerimi so se obo¾evalke vseh starosti razvnele na venèek ¾e kar tradicionalnih pesmi (Nisem veè s tabo, Sam prjatla, Èrni Tulipan, Garbiè, Zadnji poraz, Vrn se k men, Še mal bol dol, Mal premal…).
Ves dogodek je seveda spremljalo pivo Gösser in neumorno rezanje mortadele ter stre¾ba le-te skupaj z kruhom, kar bo po vsej verjetnosti botrovalo temu, da se udele¾enci mortadele ne bodo mogli dotakniti še zelo dolgo, saj jo je bilo kar preveè. Hvale vredna je bila tudi ideja, da ob darovanju krvi darovalec prejme zastonj vstopnico za mortadeljado in tako je študentska “fešta” v sodelovanju z rdeèim kri¾em zaplavala tudi v humanitarne vode. Veèina dogajanja se je seveda odvijala v osrednjem “rock” prostoru, manjši techno floor pa ni bil kaj dosti obiskan, èemur je botrovala tudi nizka zunanja temperatura, saj je bil floor postavljen zunaj pod šotorom. Nekateri obiskovalci pa kljub študentskemu rajanju niso pozabili, da se istoèasno odvija tudi praznik st. Patrick’s day in so temu primerno poskrbeli za svoja pokrivala.
Veè fotografij z dogodka si lahko ogledate v Infosceni.
Tekst: Suzana Slipèeviè
Foto: Martin Pre¾elj