Mobilnik iz koruze

Samsung je kot prvi proizvajalec mobilnih telefonov pripravil mobilni aparat, ki je skorajda v celoti narejen iz okolju prijaznih materialov.

Ohišje mobilnika W510 je namreč grajeno na osnovi bioplastike, kar pomeni, da ga sestavlja večina snovi, ki izhaja iz naravnih materialov, predvsem koruze. Tudi elektronika novinca je izdelana v celoti brez težkih in okolju škodljivih kovin, kot je denimo kadmij. Inženirji podjetja Samsung so bili pazljivi tudi pri načrtovanju dodatkov za mobilnik (na primer napajalnik).

Piko na i k ekološki osveščenosti daje poseben alarm,  ki se sproži, ko je akumulator popolnoma napolnjen. To da uporabniku vedeti, da ga mora izključiti iz električnega omrežja. Samsung bo ekološki mobilni telefon W510 kmalu ponudil v prodajo južnokorejskim in kitajskim potrošnikom. Nekoliko kasneje na bi bil naprodaj tudi na stari celini. (Racunalniske-novice.com)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.