Mobilnik iz koruze

Samsung je kot prvi proizvajalec mobilnih telefonov pripravil mobilni aparat, ki je skorajda v celoti narejen iz okolju prijaznih materialov.

Ohišje mobilnika W510 je namreč grajeno na osnovi bioplastike, kar pomeni, da ga sestavlja večina snovi, ki izhaja iz naravnih materialov, predvsem koruze. Tudi elektronika novinca je izdelana v celoti brez težkih in okolju škodljivih kovin, kot je denimo kadmij. Inženirji podjetja Samsung so bili pazljivi tudi pri načrtovanju dodatkov za mobilnik (na primer napajalnik).

Piko na i k ekološki osveščenosti daje poseben alarm,  ki se sproži, ko je akumulator popolnoma napolnjen. To da uporabniku vedeti, da ga mora izključiti iz električnega omrežja. Samsung bo ekološki mobilni telefon W510 kmalu ponudil v prodajo južnokorejskim in kitajskim potrošnikom. Nekoliko kasneje na bi bil naprodaj tudi na stari celini. (Racunalniske-novice.com)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.