Mobilna pisarna II

Še več o mobilni pisarni

Ko smo obdelali fizično domeno pisarne, se lahko končno posvetimo tisti malce bolj neoprijemljivi.

Kaj človek pričakuje od svoje pisarne? Urejevalnik dokumentov? Urejevalnik preglednic? Obdelava slik? No resnica je taka da vsak dan vedno več…

Do nekaj časa nazaj, je imel prevlado Microsoft s svojo Pisarno. Na trgu je veliko urejevalnikov besedil toda noben ni prišel do končnega uporabnika v taki meri kot WORD (ki je ostal Word in ne BESEDA, kot so ga nekateri hoteli preimenovati). MS se je igral s paketi v pisarni, seveda več denarja več muzike, od Worda, Excela in Outlooka pa do Powerpointa, One note in raznih bolj specializiranih programov, za risanje in načrtovanje projektov in podobno.

Drugi se je v igro vključil OpenOffice, ki je za razliko od MS Pisarne nudil podoben sklop programov, toda popolnoma brezplačno! Do verzije 2 je bil izdelek pogojno uporaben saj se ni znal pogovarjati z MS pisarno in so bili dokumenti neberljivi. Torej namesto Word imamo Write in namesto Excel mamo Calc, in tako naprej in tako dalje. Seveda smo Slovenci zelo podjetni, zato smo si seveda tudi to prevedli. Snamete in več preberete si lahko tukaj : http://sl.openoffice.org/.

V igro pa se je kot vedno začel mešati tudi internet, saj je kar nekaj nekaj urejevalnikov prišlo ven tako za online kot offline, vendar pa je šele Google poskrbel da se je zadeva premaknila in sicer z: http://docs.google.com/ kjer imate na voljo nekaj za pisat in nekaj za računat, ko enkrat shranite zadevo se naprej shranjuje avtomatično, sodelavci lahko v realnem času vidijo kaj in kako delate, ter seveda podatke izvozite podatke v bolj znane programe in protokole.







Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.