Mladinska politika – zaposlovanje mladih

V okviru slovenskega predsedovanja Svetu ministrov Sveta Evrope bo v času od 22. do 24. oktobra 2009, na Brdu pri Kranju, potekal mednarodni seminar na temo »Mladinska politika in zaposlovanje mladih v Jugovzhodni Evropi«, ki ga organizira Urad RS za mladino v sodelovanju z Direktoratom za mladino in šport Sveta Evrope ter SALTO Resource Centre for SEE.

Mednarodni seminar je namenjen spodbujanju razvoja mladinskih politik v državah Jugovzhodne Evrope in sodelovanja med vladnimi in nevladnimi mladinskimi strukturami na tem območju, kakor tudi s širšim evropskim prostorom. V preteklih letih sta bila že realizirana dva podobna seminarja in sicer leta 2008 v Srbiji (Beograd) in leta 2007 na Hrvaškem (Trogir). Letošnji seminar nadaljuje proces dialoga in sodelovanja med različnimi partnerji, ki so vpeti v razvoj mladinskih politik, s poudarkom na spodbujanju mobilnosti in zaposljivosti mladih iz te regije.
 
Seminarja se bodo udeležili poročevalci dobrih praks, strokovnjaki, predstavniki vladnih in nevladnih struktur iz držav JV Evrope.  
 
Cilji mednarodnega seminarja je izmenjava izkušenj in dobrih praks pri razvijanju in/ali izvajanju mladinskih politik, spodbujanje dialoga o razvoju in izvajanju mladinske politike med glavnimi deležniki v mladinskem sektorju, identificacija ovir za spodbujanje mobilnosti in zaposljivosti mladih v JV Evropi ter oblikovanje ustreznih rešitev za premostitev obstoječih ovir.

Seminar bo v celoti potekal v angleškem jeziku.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.