Mladinska izmenjava med Slovenijo in Bolgarijo

Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije (ZDSSS) te vabi, da se udeležiš mednarodne mladinske izmenjave v Bolgariji (Sofiji).

Na njej bodo sodelovali mladi iz Bolgarije in tudi mladi slepi in slabovidni člani, kakor tudi videči mladi iz Slovenije. Izmenjava bo trajala 10 dni, vključno z dnevi potovanja; predvidoma od 13. do 22. julija 2012.

Vsekakor bo zanimivo in pestro. – In če si starejši od 18 let in mlajši od 26 (izjemoma pa tudi starejši, do 30 let), se nam pridruži tudi ti. Spoznaj nove prijatelje, kulturno okolje ter skupaj z vsemi nami raziskuj skrivnosti glavnega mesta Bolgarije. In seveda, povabi še katerega izmed svojih prijateljev.

In kaj vse bomo sploh počeli?

•    Izvedeli bomo veliko novega, nadvse koristnega in se seznanili s tehničnimi pripomočki za slepe in slabovidne, ki nam bodo tudi sami pokazali, katere in kako jih uporabljajo, preizkusili pa jih bomo lahko skupaj z bolgarskimi sovrstniki tudi vsi mi.
•    Nadalje bomo izvedeli, kaj zanimivega vse nam ponujajo socialna omrežja in kako naj jih uporabljamo, da se povežemo z novimi poznanstvi in ohranimo stike s svojimi prijatelji tudi na daljavo.
•    Med drugim se bomo seznanili, katere pravice imajo mladi kot slepi in slabovidni in kako jih le-ti uveljavljajo oz. naj bi jih uveljavljali v njihovem vsakdanu.
•    Povedali in pokazali bomo, kaj vse radi počnemo in ustvarjamo:
Nas zanima kultura, morda smo kreativni, aktivni v športu ali celo na drugih področjih.
•    Bolgarskim sovrstnikom bomo predstavili Slovenijo in značilne tradicionalne jedi pri nas, nekaj le-teh pripravljenih oz. kupljenih pa za pokušino prinesli tudi s seboj.
Veliko novega, še nepoznanega pa bomo izvedeli tudi o Bolgariji in njihovi kulinariki, ki jo bomo seveda tudi mi preizkusili.
•    Sodelovali bomo tudi na ekoloških delavnicah.
•    … In še in še veliko drugega.
Skratka prijetno bo v družbi z nami in skupaj nam nikakor ne bo dolgčas, kajne?!

Kaj od tebe pričakujemo mi?

Želimo, da se lahko sporazumevaš v angleščini. – Ni pa to odločilen pogoj, da se nam pridružiš pri izmenjavi, saj je pomembneje to, da si pripravljen sodelovati v aktivnostih izmenjave in se družiti z nami. Organizirane aktivnosti namreč potekajo v programu Mladi v akciji v obliki neformalnega učenja, torej preko izkušenj, iger in delavnic, zato res niso zelo zahtevne, pričakuje pa se, da v njih aktivno sodeluješ tudi ti.

Kaj pa ti je potrebno postoriti in kako se pripravi pred odhodom na izmenjavo?

Ker se odpravljamo v tujo deželo, si pravočasno priskrbi brezplačno evropsko kartico zdravstvenega zavarovanja. Organizatorji pa ti bodo uredili tudi zdravstveno in nezgodno zavarovanje za tujino, tako da ti za vse to ni potrebno imeti dodatnih skrbi. Potovali bomo najverjetneje z letalom. Potrebuješ pa svojo veljavno osebno izkaznico ali potni list.

Pred odhodom bomo imeli 2 pripravljalna sestanka, da se vsi slovenski udeleženci skupaj še medsebojno spoznamo in pripravimo na aktivnosti, ki jih bomo izvedli v izmenjavi.

Veš poleg vsega, imaš enkratno mednarodno in nadvse ugodno priložnost, saj naj bi za udeležbo prispeval/-a zgolj med 50 in 70 €.
Vse preostalo bosta kot organizatorja krila evropski program Mladi v akciji in ZDSSS.

Torej, kaj meniš na vse to? – Opogumi se in se čim prej prijavi! Mi vsi te z veseljem pričakujemo!

… In te morda zanima še kaj več?

Dodatne informacije in obrazec za prijavo lahko dobiš tudi pri Maji Tušar na: m.tusarmaja@gmail.com ali na 031 / 482–004.

Za prijavo izpolniš obrazec, ki ga dobiš na zgornjem naslovu in ga do ponedeljka, 14. 5. 2012, najpozneje do 12ih, po e-pošti pošlješ ZDSSS na: zdsss@zveza-slepih.si. Prav tako naj obrazec zase izpolni tudi tvoj prijatelj, tvoja prijateljica, ki si ga ali jo povabil zraven!

Mi ti bomo zatem glede na prispele prijave v roku 5 dni po izteku datuma prijave sporočili, ali smo te za sodelovanje na izmenjavi izbrali ali ne.

Lepo te pozdravlja,
Strokovna služba ZDSSSKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.