Mladi podarili skoraj 3.000 mobilnih telefonov ZPMS

Mladi so se odzvali na pobudo akcije ORTO DOBER in v dobrih dveh mesecih zbrali skoraj 3.000 mobilnih telefonov. Te je na zaključnem dogodku v imenu Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) prevzela nova generalna sekretarka organizacije Breda Krašna.

Blagovna znamka ORTO z akcijo zbiranja pametnih telefonov za mlade iz socialno ogroženih družin tako prispeva k socialnemu vključevanju mladih in pomaga ustvarjati enake možnosti za vse.

Kampanja ORTO DOBER je mlade nagovorila s pobudo, naj ob nakupu novega telefona razmislijo in svojega obstoječega telefona ne pustijo ležati v predalu, temveč ga s pomočjo ORTA podarijo ZPMS. Mladi so od februarja do aprila tako na Si.mobilova prodajna mesta prinesli lepo število telefonov, od katerih jih je bilo skoraj 3.000 primernih za nadaljnjo uporabo. Te je podjetje Si.mobil pregledalo, očistilo, popravilo in povrnilo na tovarniške nastavitve ter jih opremilo s predplačniško SIM kartico in prednaloženim dobroimetjem v višini 6 EUR.

Lično zapakirane telefone sta v imenu ZPMS prevzeli nova generalna sekretarka ZPMS Breda Krašna in predsednica ZPMS Darja Groznik, ki je ob tem povedala: »Danes je pametni mobilni telefon nepogrešljiv pripomoček mladostnikov, vendar si ga zaradi gmotnih težav marsikatera družina ne more privoščiti. Ob tej priložnosti se v imenu ZPMS zahvaljujem znamki ORTO, ki je s svojo akcijo zbiranja rabljenih telefonov poskrbela za vključevanje tudi teh mladostnikov v družbo. Vsi vemo, kako je mladim pomembno, da so v trendu in kako močni so lahko pritiski prijateljev, sošolcev in drugih vrstnikov.«

»Pri ZPMS se vseskozi trudimo za zvišanje kakovosti življenja otrok, mladostnikov in družin, v tej smeri pa bom kot generalna sekretarka delovala tudi sama. Tudi kampanja ORTO DOBER je prispevala k uresničevanju naše zaveze, saj z zbranimi telefoni pomaga ustvarjati enake možnosti za vse mlade,« je dodala Breda Krašna.

Na Si.mobilu so veseli, da je akcija dosegla tako dober odziv pri mladih. »Tudi skrb za socialno vključevanje je zelo pomembna naloga družbe in del odgovornosti podjetij. Zato smo pri Si.mobilu spodbudili mlade k dobrodelnosti tako, da so ob nakupu novejšega telefona svoj dosedanji telefon podarili sovrstniku, ki si telefona sicer ne bi mogel privoščiti. Z nekaj tehničnimi popravki smo rabljenim telefonom, ki bi drugače obležali nekje v predalu, vdahnili novo življenje in s tem odprli vrata vsem mladim v svet mobilne tehnologije. Podarili bomo kar 2.681 telefonov, vsi pa bodo imeli prednaloženo dobroimetje 6 EUR. Verjamemo, da bodo v ZPMS poskrbeli, da bodo telefoni prišli v prave roke,« je dejala Eva Aljančič, direktorica marketinga in prodaje v Si.mobilu, ki je z uspešnostjo akcije zelo zadovoljna.

Telefoni, ki niso zadoščali pogojem za nadaljnjo uporabo, so bili poslani v reciklažo. Za vsak recikliran telefon je Si.mobil doniral 1 EUR v Sklad Si.voda, Si.mobilov sklad za zdrave in čiste vode.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.