Microsoft Office 2007

Popolnoma prenovljen MS Office

Microsoft je želel ponuditi nekaj novega, zato so se odločili in prenovili celoten MS Office.
Tako so bili vsi programi deležni krepke vizualne posodobitve. Ker MS meni, da nam je dolgčas v življenju, nam je premetal vse menije v vseh programih, nič več ni tako kot je bilo.
Meniji so v večini sedaj horizontalni. Po eni strani je to dobro, saj imamo v bistvu vse izbire na voljo, samo sprehodimo se z očmi in izberemo. Ko si človek opomore od prvega šoka, se mu zdijo nove nastavitve dosti samoumnevne – vsaj večina. MS vas bo hotel prepričati, da je to naravno in uporabniku zelo prijazna zadeva.

Kljub veliki pomoči, ki ti jo ob tem, da zapelješ miš na določeno zadevo, le ta izpiše, si jaz ne predstavljam uporabnikov, ki so se v tem času svojih Word in Excel aplikacij navadili na pamet. Ne vidim moje mame ali ata, ki sta si na pamet zapomnila (in vsake X dni pozabita ), kje so kake osnovne funkcije, kot so povečava črk, oblikovanje in podobno.

Spremenili so tudi način, kako narediti kazalo. Ljudi komaj naučiš, kako se dela in sedaj gremo lahko spet od začetka.
Nov šok je potem najti SAVE gumb in še hujši potem, najti SAVE AS, kajti word 2007 uporablja drugačen format zapisa. Čeprav je končnica ravno tako .doc, odpiranje dokumenta z Wordom 2003 ne bo šlo gladko.

Torej, zgoraj levo vas čaka gumb z logotipom, ki vam ponudi malo morje opcij, tokrat v vertikalnem meniju. V meniju takoj srečamo nekaj uporabnih funkcij, ki so čisto zadostne za pismene ljudi, da svoj dokument spravijo v točno tako obliko kot ga rabijo z 2 klikoma.
Zanimiva zadeva se zgodi, ko kliknemo NEW. Na voljo imamo ne samo nov prazen dokument, ampak lahko tudi nov vnos v blog (e dnevnik) in kup drugih dobrot kot so, novoletne, rojstnodnevne čestitke, življenjepisi in še 50 drugih kategorij.
Še nekaj se pojavi, ko si izbereš neko predlogo se MS Office poveže v splet in povleče zadevo dol, tako da, če hočete uporabljati predloge morate biti priključeni na internet. Še več, imeti morate legalne Office, kajti vgradili so sistem za avtentikacijo in če vas sistem zavrne lahko predlogo samo od daleč gledate, uporabljati je namreč ne morete. Word vsebuje tudi okvirje za slike, ki vaše slike naredi malce drugačne. Tudi glavo in nogo lahko sedaj polepšate in dokumentom ponudite tisti bolj profesionalni, toda ne tako togi izgled.

Ostalih programov nisem uporabljal v taki meri kot word. So pa vsi narejeni na podoben način, nekateri celo preveč, poskusil se še ACCESS in se izgubil v “prijaznosti” saj je bil čarovnik nad čarovnikom in vsi bi radi pomagali, da naredim tako ali drugačno bazo s takimi ali drugačnimi pravili. Ker nisem imel načrtov, da jo bom naredil, sem vse skupaj kar ugasnil.

Naj si privoščimo novo pisarno? Seveda ni razloga, da si jo ne bi, če vam finance seveda to dopuščajo. Lahko si pa snamete demo različico z njihove spletne strani in se potem odločite “za pravo stvar” .

http://office.microsoft.com/en-us/word/FX100487981033.aspxKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.