Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Mi2 akustični na Štuku

V petek, 2. 3., nas je na mariborskem Štuku z akustično izvedbo skladb razvajala skupina Mi2. Koncert je bil razprodan, kar veliko pove o priljubljenosti skupine Mi2.

V prvih vrstah dvorane Štuk so bile postavljene mize, katere so bile romantično dopolnjene s svečkami, kar je le dodatno popestrilo že tako dobro vzdušje.

Skupina Mi2 je okoli pol desete ure zvečer prišla na oder, občinstvo pa jih je navdušeno pozdravilo. Zaigrali so tudi skladbe, ki jih v električni izvedbi ne igrajo. V dobrih dveh urah igranja, so se zvrstile skladbe, kot so Topli jug, Robinhud Polda, Štajersko nebo, Sveta Margareta, Zbudi me za 1. Maj, Šlager, Odvisen od vremena, Julija, Sve ove godine, Čakal sn te ko kreten, Samo tebe te imam, Oda gudeki, O grlo, Sladka kot med, Ti nisi ta, Ko bil sn še mali pizdun ter Pojdi z menoj v toplice.

Presenečenje je zagotovo bil nastop Mirana Waldhütterja, sicer člana skupine Frajkinclari. Hitri, kot ga kličejo, se je skupini Mi2 pridružil pri skladbi Oda gudeki, navdušil občinstvo in požel zavidanja vreden aplavz.

Po bučnem vzklikanju obiskovalcev »Mi2, Mi2«, je skupina prišla nazaj na oder in zaigrala še skladbe Večer v Rudekovi gorci, Ejsidisi Brigita, Teta Estera ter za konec koncerta še skladbo Odhajaš.

Zelo dober nastop skupine Mi2 je bil dopolnjen s projekcijo, ki se je vrtela tekom koncerta in nasmejala marsikaterega obiskovalca. Na koncertu je bilo opaziti tudi veliko zvestih oboževalcev skupine, ki so znali zapeti prav vse skladbe, ki jih je skupina odigrala. Obiskovalci so bili vseh starosti, kar kaže na to, da je skupina Mi2 priljubljena tako pri mlajših kot pri malo starejših. Odlična in na trenutke zelo duhovita komunikacija benda s publiko, je samo še dodatno navdušila obiskovalce koncerta.

Skupina Mi2 je ponovno prepričala občinstvo in v upanju na čimprejšnje snidenje, si lahko samo zapojemo »Čakal sn te ko kreten«.

Tekst: Urška Martinc
Foto: Janez Leskovar