Mesto mladih 2009

V devetih dneh, od 24. aprila do 2. maja se bodo zgodili koncerti z vseh vetrov, predavanja in okrogle mize, videoprojekcije, razstave, različne delavnice, pestro športno dogajanje in še mnogo več.

 

Obstaja nek večni argument, da je najširši krog ljudi mogoče zadovoljiti le s tistim, kar je najbolj popularno. Takšna miselnost je seveda razširjena tudi med študenti, ki so nekoč veljali za napredno silo kulture, dandanes pa le še obnavljajo in ponavljajo obstoječe stanje. Prav zato so tudi študentski festivali enolični, saj vsi po vrsti spregledajo celo paleto vsebin, ki niso neposredno obsijane z reflektorji mainstreama.

Jubilejno dvanajsto Mesto mladih želi v Novo Gorico vnesti čim bolj pestro dogajanje. V devetih dneh, od 24. aprila do 2. maja se bodo zgodili koncerti z vseh vetrov, predavanja in okrogle mize, videoprojekcije, razstave, različne delavnice, pestro športno dogajanje in še mnogo več. Kriterji, ki so nas vodili pri oblikovanju programa, so bili predvsem inovativnost, aktualnost in angažiranost v širšem pomenu besede. Nova Gorica bo ponovno zaživela tudi na tistih kotičkih, ki so skozi leto vse prevečkrat prikrajšani za raznovrstna dogajanja.

Na otvoritvenem koncertu bosta v baru Center nastopili skupini Kar čas brass band in Ana pupedan. V naslednji dneh se bodo odvili tudi bolj tematski koncerti, rock’n’roll večer, večer eksperimentalne glasbe, electro-rock večer z Melodrom, Bilk, Jarboli in ZircuS na Mostovni.
Na večer kresovanja smo pripravili koncert v na Trgu Evrope, kjer bodo nastopili Sunshine Trip, Hesus Attor, Ibunge in NIET.  V soboto, 2.5. bo Mesto mladih zadalo še zadnji udarec s polno mero glasbe, ki jo na svojevrsten in kakovosten način udejanjajo Disciplin A Kitschme, Dance Mamblita, Moveknowledgment in Lollobrigida.

Mesto mladih pa ponuja še več. Za vse tiste, ki radi preživljate svoj prosti čas aktivno in se radi preizkušate v različnih športnih disciplinah, pripravljamo turnirje v odbojki, ulični košarki in malem nogometu in beach volley-u. Prvič pripravljamo plezanje, zopet pa smo obnovili tradicionalni pohod na Sabotin.

Znanje o fotografiji bomo izpopolnjevali na fotografski delavnici, improvizirali bomo na Impro delavnici, za otroke pa sta namenjeni delavnici Otroška kreativnost in Gibalna delavnica. Poleg tega pa je obiskovalcem na voljo delavnica risane animacije. Zvrstilo se bo tudi več predavanj in predstavitev, ki se trudijo zadostiti čim širšemu krogu. Prisluhnili boste lahko okrogli mizi: Od delavskih brigad do privatnih univerz,  Literarnemu večeru malo drugače: Gregor Rozman in Kobrowsky,  DHG predavanju: Facebook in njegove lovke,  predstavitvi revije Stripburger, Niku Gorjupu: Okoljska etika – katastrofe 20. in 21. stoletja in Mirtu Komelu: O grški tragediji in naši.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.