Mesna lazanja

Priljubljena italijanska jed

POTREBUJEMO:

Liste za lazanjo
0,5 kg mletega mešanega mesa
1 čebula
sol
poper
2,5 dcl mleka
2 žlici moke
maslo
nariban sir

PRIPRAVA:

1. na olju prepražimo čebulo in meso, dodamo sol, poper, sladko papriko in malo paradižnikove mezge. Dodamo vodo ali juho. Kuhamo približno 15 do 20 minut.

2. naredimo bešamel omako:
v posodi stopimo 2 žlici masla, dodamo 3 žlice moke, premešamo ter počasi dodajamo mleko. Solimo in popramo. Kuhamo približno 5 minut in ves čas mešamo da se nam omaka ne prismodi.

3. pekač premažemo z maslom. Na dno pekača damo nekaj žlic bešamela, nato eno plast lazanja listov, nato ponovno nekaj žlic bešamela, polovico mesa in 1/3 sira, ponovno liste, bešamel, meso in sir in nazadnje lazanja liste ter preostalo bešamel omako in preostali sir. Po vrhu potresemo par koščkov masla ter pečemo v pečici približno 30 min na 180 stopinjah.

Namesto mesa lahko damo kuhano mešano zelenjavo, ostali postopek je isti.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Tram 11

Podarjamo 2 vstopnici za nastop legendarnih Tram 11 v Cvetličarni. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kako se imenujeta člana zasedbe Tram 11?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.