Mentorica leta 2015

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije je letos že sedmo leto zapored podelilo priznanje Mentor leta, ki je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem mladih raziskovalcev in doktorskih študentom.

Med 52 nominiranci je komisija za izbor vlog izbrala pet finalistov, in sicer prof. dr. Barbaro Simončič z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregorja Seršo z Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani,  prof. dr. Iztoka Turela s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, prof. dr. Bogdana Filipiča z Instituta Jožef Stefan in prof. dr. Štefana Bojneca s Fakultete za management Univerze na Primorskem.

Mentorica leta 2015 je postala prof. dr. Barbara Simončič, ki je po razglasitvi dejala:

“Izredno sem počaščena, da sem bila med vsemi nominiranimi uglednimi raziskovalci in odličnimi mentorji prav jaz izbrana kot mentorica leta. Ob tej priložnosti bi se rada najlepše zahvalila svojim mladim raziskovalkam, da so me predlagale, še bolj pa za njihovo odlično raziskovalno delo in sodelovanje, brez katerega danes tega lepega kipca ne bi prejela. Dobro je namreč zavedam, da je mentorstvo pomemben in odgovoren projekt, ki je lahko uspešen le, če na njem sodelujeta dva enakovredna partnerja, mentor in doktorand, ki v raziskavo vložita ogromno truda in energije.

Zase lahko rečem, da sem imela kot mentorica veliko srečo. Imela sem, oziroma imam izredno sposobne, samostojne in ambiciozne mlade raziskovalke, s katerimi sem z užitkom sodelovala. In glede na nagrado, ki jo držim v roki, srčno upam, da so moje doktorandke vsaj toliko zadovoljne z mano, kot sem jaz z njimi.

Želela bi tudi poudariti, da so moje prve mlade doktorice že postale mentorice mladim raziskovalcem. Prepričana sem, da bodo tudi one svoje poslanstvo na tem področju opravljale enako zavzeto in uspešno.”

Priznanje Mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih odličnih mentorjev. Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi doktorski študentje, ki so vpisani na doktorski študij že vsaj dve leti ali so zaključili s študijem, vendar od dneva zagovora doktorske disertacije še nista minili več kot dve leti.

Vir: Uni-LJ.si
Foto: Jernej Markelj

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.