Mentorica leta 2015

Društvo mladih raziskovalcev Slovenije je letos že sedmo leto zapored podelilo priznanje Mentor leta, ki je namenjeno najboljšim slovenskim mentorjem mladih raziskovalcev in doktorskih študentom.

Med 52 nominiranci je komisija za izbor vlog izbrala pet finalistov, in sicer prof. dr. Barbaro Simončič z Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregorja Seršo z Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani,  prof. dr. Iztoka Turela s Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani, prof. dr. Bogdana Filipiča z Instituta Jožef Stefan in prof. dr. Štefana Bojneca s Fakultete za management Univerze na Primorskem.

Mentorica leta 2015 je postala prof. dr. Barbara Simončič, ki je po razglasitvi dejala:

“Izredno sem počaščena, da sem bila med vsemi nominiranimi uglednimi raziskovalci in odličnimi mentorji prav jaz izbrana kot mentorica leta. Ob tej priložnosti bi se rada najlepše zahvalila svojim mladim raziskovalkam, da so me predlagale, še bolj pa za njihovo odlično raziskovalno delo in sodelovanje, brez katerega danes tega lepega kipca ne bi prejela. Dobro je namreč zavedam, da je mentorstvo pomemben in odgovoren projekt, ki je lahko uspešen le, če na njem sodelujeta dva enakovredna partnerja, mentor in doktorand, ki v raziskavo vložita ogromno truda in energije.

Zase lahko rečem, da sem imela kot mentorica veliko srečo. Imela sem, oziroma imam izredno sposobne, samostojne in ambiciozne mlade raziskovalke, s katerimi sem z užitkom sodelovala. In glede na nagrado, ki jo držim v roki, srčno upam, da so moje doktorandke vsaj toliko zadovoljne z mano, kot sem jaz z njimi.

Želela bi tudi poudariti, da so moje prve mlade doktorice že postale mentorice mladim raziskovalcem. Prepričana sem, da bodo tudi one svoje poslanstvo na tem področju opravljale enako zavzeto in uspešno.”

Priznanje Mentor leta je namenjeno promociji dobrega mentorstva in dobrih mentorskih praks, pa tudi osebnemu priznanju posameznih odličnih mentorjev. Pravico do predlaganja svojega mentorja oz. mentorice imajo vsi doktorski študentje, ki so vpisani na doktorski študij že vsaj dve leti ali so zaključili s študijem, vendar od dneva zagovora doktorske disertacije še nista minili več kot dve leti.

Vir: Uni-LJ.si
Foto: Jernej Markelj

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.