Medvedi ne morejo spati

Zaradi neobičajno toplega vremena medvedi v Bolgariji ne spijo zimskega spanja. Skupina medvedov, ki se je pred dvema tednoma zatekla v jame, da bi tam prespala zimo, se je te dni zaradi sonca in toplote že vrnila na plan.

Zaradi neobičajno toplega vremena medvedi v Bolgariji ne spijo zimskega spanja. Skupina medvedov, ki se je pred dvema tednoma zatekla v jame, da bi tam prespala zimo, se je te dni zaradi sonca in toplote že vrnila na plan. Kot je poročala bolgarska tiskovna agencija BTA, imajo medvedi zaradi neobičajnih temperatur povsem porušen bioritem, moteno pa je tudi njihovo prehranjevanje. Pri omenjeni skupini medvedov gre sicer za medvede, ki so jih v okviru posebnega programa vrnili v naravo, potem ko so jih rešili pred žalostno usodo t.i. plešočih medvedov, ki za denar zabavajo ljudi na ulicah. Program izvajajo od leta 2000, doslej pa so jih v naravo vrnili 22. V ujetništvu naj bi jih bilo še 37. (STA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Tram 11

Podarjamo 2 vstopnici za nastop legendarnih Tram 11 v Cvetličarni. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kako se imenujeta člana zasedbe Tram 11?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Gipsy Kings

Podarjamo 2 vstopnici za veliki koncert skupine Gipsy Kings. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Navedi vsaj 3 hite skupine Gipsy Kings"


Spremeni besedo.