Medvedi ne morejo spati

Zaradi neobičajno toplega vremena medvedi v Bolgariji ne spijo zimskega spanja. Skupina medvedov, ki se je pred dvema tednoma zatekla v jame, da bi tam prespala zimo, se je te dni zaradi sonca in toplote že vrnila na plan.

Zaradi neobičajno toplega vremena medvedi v Bolgariji ne spijo zimskega spanja. Skupina medvedov, ki se je pred dvema tednoma zatekla v jame, da bi tam prespala zimo, se je te dni zaradi sonca in toplote že vrnila na plan. Kot je poročala bolgarska tiskovna agencija BTA, imajo medvedi zaradi neobičajnih temperatur povsem porušen bioritem, moteno pa je tudi njihovo prehranjevanje. Pri omenjeni skupini medvedov gre sicer za medvede, ki so jih v okviru posebnega programa vrnili v naravo, potem ko so jih rešili pred žalostno usodo t.i. plešočih medvedov, ki za denar zabavajo ljudi na ulicah. Program izvajajo od leta 2000, doslej pa so jih v naravo vrnili 22. V ujetništvu naj bi jih bilo še 37. (STA)Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.