Me First And The Gimme Gimmes

V sredo 20.6.2007 smo v Ljubljani znova doèakali spektakel najveèjega kalibra. V Cvetlièarni Mediapark so gostovali ameri¹ki Me First And The Gimme Gimmes.

V sredo 20.6.2007 smo v Ljubljani znova doèakali spektakel najveèjega kalibra. V Cvetlièarni Mediapark so gostovali ameriški Me First And The Gimme Gimmes. Posebnost tega kalifornijskega punkrock cover banda je da njegovi èlani prihajajo iz vsem dobro poznanih in uspešnih punkrock skupin in da band igra samo priredbe zimzelenih uspešnic. Tako pevec Spike »originalno« igra bas v zasedbi Swingin’ Utters, kitarist Joey je pevec pri Lagwagon, drugi kitarist Chris igra kitaro pri Foo Fighters, bobnar Dave bobna pri Lagwagon, na basu pa je legenda, starešina, oèe in še kaj kalifornijskega punka – Fat Mike, sicer pevec in basist pri NOFX.

®e nekaj èez osmo so z ogrevanjem obèinstva prièeli In-Sane iz Gornje Radgone, ki so bili edini predstavniki slovenske punkrock scene. Odziv publike je bil odlièen saj se je v hipu pod odrom nabralo kar lepo število ljudi. Prvi vrhunec veèera so predstavljali hrvaški Debeli Precjednik. Z vsako izdano plošèo se njihova priljubljenost v Sloveniji poveèuje in tako imajo po tretji plošèi, ki je lani izšla pri slovenski zalo¾bi Moonlee Records, ¾e kar lepo število zvestih poslušalcev. Mladina je torej norela, temperatura pa je rasla. Dobesedno! Po vroèem poletnem dnevu je dvorano in zrak v njej segrela še 1.200 glava mno¾ica, tako da sta temperatura in zraèna vlaga rasli eksponentno. Ko je na oder prišla tretja skupina, angleški TAT, je bila veèina udele¾encev ¾e povsem premoèena. Vendar je vse postalo nepomembno, ko so se na odru prikazali Gimme Gimmes! Po prvem navdušenju je sledil šok! Na odru ni bilo Fat Mikea, gotovo najbolj priljubljenega èlana zasedbe. ®e pred koncertom se je govorilo da ga ni v Ljubljani in da ne bo nastopil na koncertu, vendar je veèina ljudi do konca upala da so to le govorice. Je bila pa zato njegova zamenjava najboljša mo¾na. Fat Mikea je namreè zamenjal Eric Melvin, Mikeov kolega iz skupine NOFX, poznan po svojih unikatnih back vokalih in solo vlo¾kih, ki naredijo njihove plošèe tako prepoznavne. Fantje so torej na svojevrsten šaljiv naèin odigrali naèrtovan repertoar, vmes komunicirali z mno¾ico, verjetno vsi pa smo pogrešali pikre in sarkastiène Fat Mikeove šale. Veèer je bil vseeno nepozaben, razprodana dvorana pa je dokaz da uporniški in »jebivetrovski« duh punkrocka tudi v Sloveniji še ¾ivi in da ga ni povozila »new age EMO scena«. Hvala ti BUBA za odlièen koncert.

Tekst: Nejc Praznik

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.