Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Me First and The Gimme Gimmes v Kinu Šiška

Komaj smo se dobro odpočili od vseh zvezdnikov, ki so nas še 14 dni nazaj razvajali na festivalu v Tolminu, že so nas v Kinu Šiška obiskali punk rockerji velikega kalibra. Me First And The Gimme Gimmes je bend, pogosto imenovan tudi »superband«, ki je sestavljen iz samih zvenečih imen omenjenega žanra.

Vsak izmed »Gimmesov« namreč igra v svojem primarnem bandu, za »oddih in zabavo« pa skupaj zaigrajo v tem projektu, kjer preigravajo priredbe znanih, klasičnih hitov. Tako je pevec Spike član skupine Re-Volts (donedavo tudi Swingin’ Utters), na basu je oče Fat Wrecka in ikona kalifornijskega punk rocka Fat Mike (NOFX), na bobnih je Dave (Lagwagon), kitari pa igrata Joey (Lagwagon) in Chris (Foo Fighters). Chrisa je zaradi obveznosti v primarnem bandu v Šiški nadomestil njegov brat Scott.

Zaradi dežja je bil koncert iz domače Gala Hale prestavljen v suhi Kino Šiška. Okoli 21:00 so na oder stopili slovenski Red Five Point Star, ki so pred dokaj prazno dvorano odigrali pesmi s svojih treh albumov. Ob 22:30 pa so na oder končno stopili pričakovani MFGG in zabava se je pričela. Smeha polna hiša, bi se lahko reklo. Čeprav so vsi po vrsti dobri in izkušeni glasbeniki, pa vseeno dajejo občutek da je zabava pri MFGG na prvem mestu, tehnika in dovršenost nastopa pa na drugem.  Tako so se med preigravanjem »njihovih« uspešnic norčevali drug iz drugega in iz obiskovalcev, tekmovali v s sarkazmom polnih nagovorih in se poleg vsega tudi vidno zabavali. Ko je Joeya med koncertom prijelo na stranišče, se je preprosto vrgel med publiko, ki ga je nato na rokah skozi dvorano odnesla do toalete. Med čakanjem na Joeya  je Fat Mike sedel na tla, pil pivo in grizljal čips. Ko se je poleg njega usedla tudi mlajša oboževalka pa ga je vljudno ponudil tudi njej. Robovi odra so bili v domeni domačih varnostnikov, sredino odra pa sta varovala legendarna NOFX roadie-a, Limo in Jay. Vsak, ki se je le trenutek predolgo zadržal na odru je z njuno pomočjo letel z njega. Tako je bilo vse dokler ni na oder prišla izzivalno oblečena gospodična in začela zapeljivo plesati s Spikeom. Limo in Jay sta bila nad prizorom očitno navdušena in sta »akcijo« dopustila, manj pa je bila nad vsem navdušena močnejša ženska (Spikeova spremljevalka??), ki je iznenada priletela izza odra in mično gospodično z enim sunkom »pospravila« nazaj med publiko, ki je situacijo pospremila z gromkim aplavzom.

Po kakšni uri igranja so MFGG odšli z odra in publika jih je z vzkliki privabila nazaj. »Želite slišati še eno pesem?«, je vprašal Fat Mike, publika pa je seveda odgovorila z da. »Škoda, želeli smo odigrati še tri« pa je v svojem slogu zbodel Fat Mike. V dobri uri dolgem nastopu je bilo torej dovolj vsega; plesa, petja, stage divea in predvsem smeha. Stand up komedija z živo glasbeno spremljavo. Na koncert MFGG se gre zaradi »njihove« glasbe, MFGG so punk rock alternativa Broadwayskim muzikalom.

Vse fotke s koncerta pa kot vedno najdete v Infosceni.

Tekst: Nejc Praznik
Foto: Manja Črep