MBruc

Reportaža z največjega štajerskega brucovanja

Letošnje največje štajersko brucovanje se je odvijalo v UŠC Leona Štuklja. S polurno zamudo se je program vendarle začel z nastopi stand up komikov.
Le kdo še ni izvedel, da je »pot do dilerja nevarnejša od drog?« Pričujoči zdaj to vemo. Med humoristi na odru je nastopila tudi Lucija Æiroviæ, ki nas je opozorila, da ima Jankoviæ mehkega, ampak ima pa zato trdi k. Po začetnem delu so se na odru zvrstile 3 mlade in zelo energične skupine.  Kot bi jih razporedili po letih smo najprej slišali mlajšo rock zasedbo Hrošči, ki sta jima sledili prav tako rock zasedba White night in nazadnje še punkrockerji Memento mori. ®al se je šele takrat dvorana začela polniti.

House glasbi so posvetili manjši stranski prostor, vendar se obiskovalci niso pustili motiti in so v polnem številu uživali v gnetenju ob reflektorju (pazi, ednina!).
 »Pravi program« se je začel z Leeloojamaisi, saj so reparji Tekochee kru razvneli le  tistih svojih 20 prijateljev v prvi vrsti pred odrom. Veronika je torej pokakala svoje. 
Vmesni program tekmovanja brucov se je malo razvodenel, vendar se je s količino promilov višala tudi številka prijavljenih. Eni blondiki za mikrofonom je sledila druga, bolj žepne velikosti. Tako je – Alya, ki je na oder priskakljala z glasnim  A veeeeeeeeeeeeš. In ko smo vsi že dobro vedeli, je sledila še verzija z akustično kitaro.

Tedaj smo opazili, da nas varnostniki niso nateg… ampak je bila dvorana resnično razprodana. Med samimi nasmejanimi obrazi smo nekaj čez polnoč dobili dva še bolj nasmejana, saj sta zmagovalca brucovskega tekmovanja po pihanju balončkov in spravljanju žogic čez/v/skozi hlače dobila nagradno potovanje na Kanarske otoke. Dragi stric Miklavž, naslednje leto lahko v zameno izbereš tudi mene!

Zvezda večera pa tokrat ni bila Alya ampak Big foot mama, ki se ji(m) je res rolalo. Grla so se močno izkazovala z vsakim novim komadom. Sledil je tudi ponoven prihod na oder. Po priznanju, da »Njihova mama pa le ni prava mama« so se počasi poslovili. Obiskovalci pa se niso dali motiti in so se še naprej izživljali v dvorani. Zatem me je klical Prevoz in še dolga pot do Ljubljane, zato smose počasi odpravili. Seveda smo naslednji dan vsi vzorno prišli že na prvo predavanje…po drugi uri popoldan.

Za vas je MBruc obiskala: Pia N.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.