Massimo je pel Sinatro

V nedeljo, 18. aprila zveèer so se v Cankarjevem domu razlegali nostalgièni zvoki iz èasov po drugi svetovni vojni, ko je na svetovnih odrih blestel legendarni Frank Sinatra.

Massimo Saviæ je po koncertu, ki je lani poleti dvignil na noge obèinstvo hrvaške koncertne dvorane Vatroslav Lisinski v Zagrebu, pripravil koncert tudi za slovenske sladokusce, ki zelo dobro vedo, da je odlièen vokalist in izjemen glasbenik, vsekakor pa eden redkih, ki se lahko kosa z velikanom, ki je obele¾il povojno glasbeno sceno.

I’ve Got You Under My Skin, Fly Me To the Moon, My Way, Lady is a Tramp, Oh Darling, New York New York, Ipanema, Strangers In the Night so samo nekateri od hitov, ki so ob spremljavi odliènega Big Banda HRT odzvanjali v Gallusovi dvorani našega kulturnega hrama. K uspehu koncerta je nedvomno pripomogel tudi gost, vrhunski pianist Matija Dediæ, sin Arsena Dediæa, sicer pa je Massimo sam prevzel vlogo povezovalca in animatorja (mimogrede, z odliènim znanjem slovenšèine!) in nam poleg izjemnih interpretacij prièaral tudi vzdušje povojnega Chicaga, hrupnih jazzovskih klubov, pa tudi temaènih in zakajenih prostorov podzemlja, s katerim so nekateri povezovali sicer odliènega pevca in igralca Franka Sinatro.

Po koncertu je navdušena publika pevca prièakala v preddverju Cankarjevega doma, kjer je podpisoval svoje CD-je in ustregel prav vsem, ki so ¾eleli poklepetati z njim. Tako je na prisrèen naèin zakljuèil koncertni spektakel, ki je navdušil ljubljansko obèinstvo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.