Marcipanove rožice

Še en recept, primeren za praznične dni

Sestavine za testo:

250 g moke
100 g masla ali margarine
100 g mletega sladkorja
1 drobno jajce
polovico pecilnega praška
1 vanilin sladkor

Priprava:

Iz navedenih sestavin zamesimo gladko testo in ga razvaljamo 3 mm debelo ter izrežemo z modelčki v obliki rožic. Lahko si izberemo tudi druge modelčke, kar nam je pač všeč. Pečico segrejemo na 180 stopinj in pečemo piškote približno 10 minut, da postanejo svetlo rjave barve. Ohlajene razdelimo na dva dela in eno polovico piškotov pomočimo v stopljeno temno čokolado in okrasimo z mandeljnovimi palčkami.

Ostale sestavine:

marelična marmelada za sestavljanje piškotov
200 g marcipana
200 g temne čokolade za obliv
mandeljnove palčke za dekoracijo

Priprava:

Surovi marcipan malo obdelamo s sladkorjem v prahu, da postane bolj mehak. Nato ga tanko razvaljamo med dvema plastema folije (vrečke za zamrzovanje) in izrežemo z enakimi modelčki rožice (eno polovico piškotov). Piškote, ki jih nismo pomočili v čokolado tanko premažemo z marelično marmelado in nanje pritisnemo marcipanove rožice, jih zopet tanko premažemo in pritisnemo skupaj z čokoladnimi polovicami.

 

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.