Makove rezine

Sladica z makom

Potrebujemo:

zavojček zmrznjenega listnatega testa
5 dcl mleka
5 jedilnih žlic medu
1 vanilin sladkor
½ limone
20 dag zmletega maka
4 žlice biskvitnih drobtin
kozarček ruma

OBLOGA:

3 beljaki
12 dag sladkorja
10 dag orehov
5 dag kristalnega sladkorja

Priprava:

Listnato testo odtalimo. Limonino lupino nastrgamo. Mleko zavremo z medom, vanilijem in limonino lupino. Vmešamo mak in biskvitne drobtine in med mešanjem maso zgostimo. Na koncu dodamo še rum. Orehe grobo nasekljamo.
Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo v pekač na pek papir. Testo prebodemo z vilicami. Nadev namažemo na testo in pečemo 20 minut. Beljake stepemo v trd sneg in postopoma dodajamo sladkor. Sneg pomažemo po nadevu, ter potresemo z nasekljanimi orehi in kristalnim sladkorjem.
Pečemo še toliko časa, da sneg porjavi. Ohlajeno pecivo narežemo na rezine.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.