Makove rezine

Sladica z makom

Potrebujemo:

zavojček zmrznjenega listnatega testa
5 dcl mleka
5 jedilnih žlic medu
1 vanilin sladkor
½ limone
20 dag zmletega maka
4 žlice biskvitnih drobtin
kozarček ruma

OBLOGA:

3 beljaki
12 dag sladkorja
10 dag orehov
5 dag kristalnega sladkorja

Priprava:

Listnato testo odtalimo. Limonino lupino nastrgamo. Mleko zavremo z medom, vanilijem in limonino lupino. Vmešamo mak in biskvitne drobtine in med mešanjem maso zgostimo. Na koncu dodamo še rum. Orehe grobo nasekljamo.
Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo v pekač na pek papir. Testo prebodemo z vilicami. Nadev namažemo na testo in pečemo 20 minut. Beljake stepemo v trd sneg in postopoma dodajamo sladkor. Sneg pomažemo po nadevu, ter potresemo z nasekljanimi orehi in kristalnim sladkorjem.
Pečemo še toliko časa, da sneg porjavi. Ohlajeno pecivo narežemo na rezine.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

MotörCity 2018

Podarjamo 2x1 vstopnico za letošnji MotörCity 2018! Spodaj vpiši svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kje se bo odvijal uradni Warm Up party festivala MotörCity?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.