Makove rezine

Sladica z makom

Potrebujemo:

zavojček zmrznjenega listnatega testa
5 dcl mleka
5 jedilnih žlic medu
1 vanilin sladkor
½ limone
20 dag zmletega maka
4 žlice biskvitnih drobtin
kozarček ruma

OBLOGA:

3 beljaki
12 dag sladkorja
10 dag orehov
5 dag kristalnega sladkorja

Priprava:

Listnato testo odtalimo. Limonino lupino nastrgamo. Mleko zavremo z medom, vanilijem in limonino lupino. Vmešamo mak in biskvitne drobtine in med mešanjem maso zgostimo. Na koncu dodamo še rum. Orehe grobo nasekljamo.
Testo razvaljamo v velikosti pekača in ga položimo v pekač na pek papir. Testo prebodemo z vilicami. Nadev namažemo na testo in pečemo 20 minut. Beljake stepemo v trd sneg in postopoma dodajamo sladkor. Sneg pomažemo po nadevu, ter potresemo z nasekljanimi orehi in kristalnim sladkorjem.
Pečemo še toliko časa, da sneg porjavi. Ohlajeno pecivo narežemo na rezine.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Umek

Podarjamo 2 vstopnici za žur z Umekom, ki se bo 21.12. odvijal v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Cocoon – Sven Vath

Podarjamo 2 vstopnici za žur s Sven Vathom, ki se bo odvijal 16.11. v Kurzschlussu. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki bi se ti ta večer pridružila!


Spremeni besedo.