Makov zavitek

Okusna poljska sladica

ZAWIJWNIEC MAKOWY  (Makov zavitek)

Sestavine:

Testo:
10 dag masla
3 dag kvasa
1 žlica sladkorja
1/8 l mleka
40 dag moke
sol
2 jajci
8 dag sladkorja

Nadev:
2,5 dcl mleka
1 žlica medu
2 žlici vanilijevega sladkorja
30 dag mletega maka
2 žlici drobno nasekljanih kandiranih citrusov
1 čajna žlička cimeta

Premaz:
5 dag masla

Priprava:
Stopljenemu maslu dodamo kvas, sladkor in mleko. Kvasec dolijemo k moki, dodamo sol in zamesimo testo. Pustimo, da vzhaja 30 min.
Za nadev segrejemo mleko z medom, dodamo vaniljev sladkor in vkuhamo mak. Mešamo da dobimo gosto zmes. Dodamo ji še kandirane citruse in cimet ter jo ohladimo.
V vzhajano testo zamesimo še jajci in sladkor, ga stepemo in pustimo še 30 min vzhajati. Nato ga razvaljamo na 1 cm debelo, robove navlažimo. Makov nadev namažemo na testo, ga zvijemo, pokrijemo s prtom in pustimo, da še enkrat vzhaja 30 min. Položimo ga v namaščen pekač, premažemo z razpuščenim maslom in pečemo pri 190 stopinj Celzija, in sicer 50 do 60 min.

Dober tek!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.