Magistrirala pri 94 letih

Adelaida – Štiriindevetdesetletna avstralska praprababica Phyliss Turner s sedmimi otroki, 23 vnuki in devetimi pravnuki je najstarejši človek na svetu, ki je magistriral.

S tem rekordom si je zagotovila prostor v Guinnessovi knjigi rekordov. Kot otrok je bila prikrajšana za šolanje, saj je morala že pri dvanajstih letih pomagati materi skrbeti za družino, ker jih je oče zapustil.

Skoraj pol stoletja pozneje je začela študirati antropologijo v Adelaidi in si pridobila enoletno štipendijo za študij na Kalifornijski univerzi. Tako je pri sedemdestih šla na univerzo in se odlikovala v pisanju esejev. Pri devetdesetih se je lotila še magisterija.

Magistrsko nalogo na Univerzi Adelaide v Južni Avstraliji je posvetila antropološki zgodovini naseljevanja Evropejcev v Avstraliji. Njeni mentorji pravijo, da je izjemno živahnega in svežega duha. Mentalno je menda ni mogoče razlikovati od petindvajsetletnika. Presrečna je, moti jo le, da težko hodi. Ne počuti se staro in bi prav rada še naprej študirala, vendar se boji, da s tem svojce malce obremenjuje. Še bolj kakor na študijske uspehe je ponosna na svoje dobre otroke in na dva pastorka.

delo.si delo.si

 

Vir: www.delo.siKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.