Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Mad Caddies polepšali ponedeljkov večer

Ponedeljkov večer se je začel ljubko in nedolžno, s pihanjem milnih mehurčkov ter posedanjem po vrtu Gale Hale. Vselej pa je bilo očitno, da je nekaj v zraku. Pričakovanje in nemir publike sta bila očitna.

Kljub dobrem tri četrt urnem igranju slovenske skupin Backstage je občinstvo vrglo v koncertni razvrat šele, ko so oder zasedli Mad Caddies. Mad Caddies so ska punk band iz Californije in delujejo že 17 let. V tem času so izdali 5 albumov, en album v živo in dve EPja.
Ob ustanovitvi skupine so njeni člani še obiskovali sredjo šolo in pod njenim okriljem  igrali kot skupina Cracked Macaroni. Kasneje so ime spremenili v Ivy League in se v letu 1996 poslednjič preimenovali v Mad Caddies.

Njihova prisotnost je Galo Halo pretvorila v zvrhano košarico preznojene in znorele mladine. Dobro ozvočene je omogočilo, da se veselje ni končalo niti pri samem koncu vrta, kjer se je prodajal marketinški material. Vokalist Chuck Robertson je omenil, da se je skupina v Ljubljani nazadnje ustavila leta 1999 v sklopu svoje prve Evropske turneje. Od takrat  naj bi si po njegovih besedah vedno želeli vrniti v Slovenijo. Poleg vokalista pa so na odru energično igrati še Sascha Lazo (kitara), Keith Douglas (trobenta), Eduardo Hernandez (pozavna), Graham Palmer (bas kitara), Todd Rosenberg (bobnar) in klavieturist Dustin Lanker.

Repertoar so sestavljale skladbe: The Dirge, Road Rash, Silence, Backyard, Monkeys, State Of Mind, Souls For Sale, Leavin’, Mary Melody, Spare Change, Contraband, No Hope, Villains, Falling Down, Drinking For Eleven, Weird Beard, Macho Nachos, Tired Bones in Goleta. Vzdušje je bilo neverjetno in kar nekaj zbranih se je po zaključku koncerta odločilo rajanje nadaljevati tudi pozno v noč.

Vse fotke s koncerta pa si lahko že ogledate v fotogaleriji.

Tekst in foto: Maša Mlakar