M.O.P. v Cvetličarni

Pa smo ju doèakali. Billy Danze in Lil Fame, raperja, ki sestavljata dvojec Mash Out Posse (M.O.P) sta konèno nastopila tudi pri nas. Koncert, ki bi se moral po mojem mnenju odviti pred kak¹nimi osmimi leti, ko sta bila raperja na vrhuncu kariere in v dobri kondiciji, se je le odvil v sredo v Cvetlièarni. Vseeno, bolje zdaj kot pa nikoli.

Mrigo in Ghet sta bila predskupina. Veè kot uspešno sta predstavila svoj prvenec imenovan »Mrigz ‘n’ Ghet hitz« in dokazala, da je rap iz Velenja veliko veè kot le 6 Pack Èukur, Triple in pa ¾e nekoliko pozabljena Plan B. Ko sta se jima na odru pridru¾ila še dva Velenjèana Emke in Mito, se je Cvetka po zaèetni praznini ¾e dodobra napolnila. Kot gost na odru se jima je kasneje pridru¾il še Sunny in pa na koncu še Zlats (kot zgleda v Velenju klièejo Zlatkota). Kljub temu, da smo bili prièa energiènem nastopu (Mrigo repa kot da je v ringu), raznolikim in zajebanstkim komadom ob spremstvu DJ Superstarja, je bil za moj okus nastop morda malce predolg. Hkrati vsa posvetila Big L-u, Biggie-ju, Pacu, Punu itd. nekako ne pristajajo slovenskim raperjom. Ok, bila je obletnica Biggijeve smrti, ampak vseeno, bi šlo tudi brez tega. Kljub temu menim, da sta Mrigz in Ghet naredila kakovostno plato in jo tudi dostojno predstavila.

Da preidem na glavni del veèera. Po kratki pavzi sta konèno na oder stopila Billy Danze in Lil Fame. Prvi komad Cold as Ice je poskrbel, da so vsi takoj »padl not« in z navdušenjem obèudovali M.O.P-je konèno tudi pri nas. Na ¾alost pa nadaljevanje ni bilo tako navdušujoèe kot je obetal zaèetek. Ne le to, da je bilo skoraj polovica vmesnih komadov kar sposojenih »komercialnih uspešnic« drugih ameriških raperjev, tudi ko sta ¾e rapala svoje komade, te veèinoma niso bili odrapani v celoti. Mnogo preveè èasa je vzelo tudi opominjanje na vse legende hip hipa, ki jih ni veè med nami. Še enkrat, razumem, da je bila obletnica Biggie-jeve smrti in da so bile nekatere anekdote, ki sta jih delila s publiko, seveda vredne omembe, saj so M.O.P-ji dejansko tudi sodelovali z nekaterimi izmed teh legend, ampak vseeno je bilo tega preveè. Svetle toèke koncerta so bili starejši komadi predvsem iz plat Firing squad, First Family for Life in pa Warriorz, ki pa jih je bilo na ¾alost premalo. Za konec sta prišparala svoj najbolj znan Ante-up in s tem zaokro¾ila sicer dokaj povpreèen nastop.

Èe potegnem èrto, obiskovalci ne moremo biti razoèarani. Tistih nekaj komadov, pa èeprav morda ne odrapanih v celoti (New Jack City, Face Off, Follow Instructions…), je bilo dovolj, da nas je mnoge popeljalo nazaj v dobre stare èase, ko so se M.O.P-ji redno vrteli po naših discman-ih in kasneje po mp3 playerjih. Hkrati smo v ¾ivo do¾iveli Lil Fame-a in Billy Danze-a, ki se uvršèata med legende underground hip-hop-a in jih bodo zagotovo preposlušale še mnoge prihodnje generacije. Torej, kljub povpreènem nastopu, veèer za zapomnit.

 
<b>Tekst:</b> Lenart LahKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.