LUI vas vabi na dva dogodka

Ljubljanski univerzitetni inkubator vse, ki vas mika podjetništvo, vabi, da se udeležite dveh dogodkov, ki se obetata v prihodnjih tednih.

Prvi dogodek je Konferenca za inovativne in podjetne, ki ga LUI pripravlja v sodelovanju s podjetjem Data d.o.o. Konferenca za inovativne in podjetne (KIP) bo preko treh sklopov predavanj odgovorila na vprašanja, ki se porajajo vsakemu, ki stopa na podjetniško pot:
- kdo mi lahko pomaga;
- kje lahko dobim finančno podporo, in
- ali je moja ideja tržno perspektivna.
Konferenca se bo odvijala 5. oktobra 2010 v popoldanskih urah (med 13. in 19. uro) v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani.
Dogodek bo otvoril rektor Univerze v Ljubljani dr. Stane Pejovnik, na konferenci pa se bodo med drugim predstavili Visionect, program Erasmus za mlade podjetnike, Pisarna za prenos tehnologij, svoje podjetniške izkušnje pa bodo na okrogli mizi ob koncu dogodka delili Neža Finžgar (Envit d.o.o.), Matej Kurent (CalypsoCrystal), Tone Stanovnik (Špica International d.o.o.), Aleš Špetič (Zemanta d.o.o.), Aleš Zevnik (Data d.o.o.) in Jugoslav Petkovič (Mimovrste). Ob koncu konference ste vljudno vabljeni na druženje ob prijetni družbi in dobrem pogovoru.
Vstop na konferenco je prost, več o programu in predavateljih pa si lahko preberete na spletni strani projekta. Prijave na konferenco so obvezne, prijavite pa se lahko na spletni strani LUI.

Drugi dogodek, na katerega vas LUi vabi, pa je tekmovanje za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo UL. Vabljeni ste vsi, ki imate že razvite tehnološke in netehnološke inovacije, ki pa še niso prisotne na trgu, ste vabljeni, da se udeležite tekmovanja za Rektorjevo nagrado za naj inovacijo UL.

Rektorjeva nagrada je spodbuda za trženje in vstop na trg vseh inovacij, nastalih na Univerzi v Ljubljani. V poštev za natečaj pridejo tehnološke in netehnološke inovacije, ki bodo ocenjene glede na tržni potencial, razvitost inovacije, vsebino (vpliv na izboljšanje kvalitete življenja), ustreznost izvedbene skupine, ki bo zaključila razvojni del ter ustreznost izvedbene skupine, ki bo inovacijo tržila. Najboljše tri inovacije bodo prejele 3000 EUR, 2000 EUR in 1000 EUR ter brezplačno strokovno podporo in mentorstvo, ki bo prilagojeno potrebam komercializacije posamezne inovacije.
Prijave zbiramo do 18. oktobra 2010. Vsi, ki boste do tega datuma prijavili svojo idejo, boste lahko obiskovali brezplačne delavnice za izdelavo poslovnega načrta, preko katerega se uvrstite v nadaljnji krog tekmovanja. Razglasitev zmagovalcev bo 1. decembra 2010.
Več o tekmovanju, pogojih in prijavi si lahko preberete prebere v na spletni strani projekta, lahko pa nas tudi kontaktirate na naš elektronski naslov.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.