Ljubljana: spremembe linij

V začetku septembra čakajo Ljubljančane spremembe linij v mestnem javnem linijskem prevozu za učinkovitejši in prijaznejši mestni prevoz in ohranitev mestnega jedra.

»Osnovno poslanstvo sprememb je mestno jedro razbremeniti motornega prometa, s čimer bi ga obudili in dovolili, da bo kulturna dediščina, na katero moramo biti ponosni in jo ohranjati, lahko končno zaživela v vsej svoji lepoti in postala s pestro ponudbo še prijaznejša za druženje in kakovostno preživljanje prostega časa,« tako je povzel v uvodu župan Zoran Jankoviæ na današnji novinarski konferenci ob spremembah linij v mestnem javnem linijskem prevozu.

Direktorica LPP, Darja Krstič, je dodala, da želi LPP zagotoviti vsem uporabnikom kakovostnejši javni prevoz, saj bodo lahko sedaj potovali hitreje, udobneje, z manj prestopanja, nekatera območja MOL, ki so bila do sedaj zapostavljena, pa bodo po novem povezana v mrežo linij Mestnega javnega linijskega prevoza. Kljub razbremenitvi Tromostovja bo dostopnost do mestnega jedra ostala zagotovljena.

Spremembe so razdeljene na dva sklopa. Prvi sklop vključuje spremembe linij 2, 10, 11, 13 in 20, (od 3. septembra dalje); v povezavi z novimi poteki tras pa se bodo ukinila postajališča na Kongresnem trgu, Magistratu, Krekovem trgu in Ambroževem trgu. Nadomestila jih bodo nova postajališča:

- Zmajski most – pri Dnevniku v smeri Bavarskega dvora in Mavrici v smeri Moste (linija 11)
-Dalmatinova (pri podhodu Ajdovščina) – linija 11 in linija 5
-Krekov trg (Na Kopitarjevi) – linija 2 in 20
-Ajdovščina (na križišču z Gosposvetsko ulico) – 2, 13, 20, 27 in linije 1,3,6,7,9,14,19

Drugi sklop sprememb ustvarjajo linije 8, 25 (povezani liniji 15 in 10), 26 (povezani liniji 16 in 21), 27 (podaljšana linija 17).

S potekom novih linij se bodo vključila v povezavo s centrom zapostavljena območja: Roška cesta, ®upančičeva jama, NS Rudnik (po Jurčkovi), Bokalci. Novo je obratovanje dveh linij skozi predor: linija 2 in 20. Z linijo 27 bosta povezani območji NS Rudnik in BTC preko Avtobusne postaje. Direktno povezavo z Avtobusno postajo pridobiva tudi Šiška z linijo 25 (povezani liniji 15 in 10). Ustvarila se bo hitra povezava med Šiško in Bežigradom z novim potekom linije 8, ki ne bo več vozila do centra, bo pa po njeni stari trasi vozila linija 26. Z novimi spremembami je krog okoli mestnega jedra sklenjen z naslednjimi postajališči: Bavarski dvor, Ajdovščina, Konzorcij / Pošta, Drama, Križanke, Gornji trg, Krekov trg / Zmajski most, Turist / RTV Slovenija, Dalmatinova. Minimalna oddaljenost postajališča do najožjega središča je 300 m (Prešernov trg), maksimalna pa 600m.

Potnike bomo obvestili o spremembah z brošuro na vsa gospodinjstva, 31.8.2007, s plakati na postajališčih, ter informativnim materialom, ki bo na Potniških centrih LPP, na kiosku Bavarski dvor, v vseh TIC-ih in na Avtobusni postaji Ljubljana, informacije pa bodo tudi na spletnih straneh www.lpp.si, na mobi spletni strani http://mobi.lpp.si, ter spletni strani MOL-a in JHL.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.