Ljubitelji dirk prišli na svoj račun

Na Rogli se je pred kratkim že šestič zapored odvijal tudi v
Sloveniji vedno bolj popularen dirkaški spektakel.

Gorska hitrostna dirka na Rogli je ena izmed najbolj prijaznih do gledalcev. Tako blizu atraktivnim dirkalnikom z močjo primerljivo s tisto v dirkalnikih F1 tako na stezi kot izven nje se lahko navaden smrtnik nahaja le redkokje. Udeležba je zelo pisana, ogromno je dirkačev iz tujine, predvsem iz Avstrije in Italije. Avtomobili so razdeljeni v skupine glede na tip avtomobila in prostornino motorja, zagotovo pa so najatraktivnejši prototipi in formule, kateri tudi dosegajo daleč najboljše čase in najvišje hitrosti. Ne manjka tudi raznoraznih oldtimerjev, prvič so se pa letos, sicer izven konkurence, dirke udeležili vozniki nemškega prvenstva angleških ročno izdelanih Morganov.

Skupni zmagovalec dirke je že drugič zapored Herman Waldy, ki prihaja izza severne meje, kateri je 3,5 kilometra dolgo progo najhitreje prevozil v vseh treh poizkusih in to z povprečno hitrostjo okoli 130km/h. Čestitke pa tudi najhitrejši pripadnici nežnejšega spola, gospodični Pedroni izza zahodne meje, katera je dosegla najvišjo hitrost dirke in sicer malce preko 195km/h, v skupni razvrstitvi pa je izmed 101-ega voznika, ki so dirko uspešno zaključili pristala na zavidanja vrednem osmem mestu.

Dirka je potekala brez zapletov in na zelo visokem nivoju. Za varnost gledalcev je bilo odlično poskrbljeno, med drugim tudi z novo šikano pred ciljem, katera je kar krepko zmanjšala hitrosti dirkalnikov pred vstopom v zadnji S ovinek proge in s tem verjetnost hujše nesreče. Prav zaradi zadnjih argumentov in dejstva, da toliko spretnosti voznikov in bencinskih hlapov na kupu ne vidimo ravno na vsakem vogalu vam priporočam ogled GHD Unior Rogla 2009.

Piše: Grega Kalem
Foto: Študentarija/G.K.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.