Ljubitelji dirk prišli na svoj račun

Na Rogli se je pred kratkim že šestič zapored odvijal tudi v
Sloveniji vedno bolj popularen dirkaški spektakel.

Gorska hitrostna dirka na Rogli je ena izmed najbolj prijaznih do gledalcev. Tako blizu atraktivnim dirkalnikom z močjo primerljivo s tisto v dirkalnikih F1 tako na stezi kot izven nje se lahko navaden smrtnik nahaja le redkokje. Udeležba je zelo pisana, ogromno je dirkačev iz tujine, predvsem iz Avstrije in Italije. Avtomobili so razdeljeni v skupine glede na tip avtomobila in prostornino motorja, zagotovo pa so najatraktivnejši prototipi in formule, kateri tudi dosegajo daleč najboljše čase in najvišje hitrosti. Ne manjka tudi raznoraznih oldtimerjev, prvič so se pa letos, sicer izven konkurence, dirke udeležili vozniki nemškega prvenstva angleških ročno izdelanih Morganov.

Skupni zmagovalec dirke je že drugič zapored Herman Waldy, ki prihaja izza severne meje, kateri je 3,5 kilometra dolgo progo najhitreje prevozil v vseh treh poizkusih in to z povprečno hitrostjo okoli 130km/h. Čestitke pa tudi najhitrejši pripadnici nežnejšega spola, gospodični Pedroni izza zahodne meje, katera je dosegla najvišjo hitrost dirke in sicer malce preko 195km/h, v skupni razvrstitvi pa je izmed 101-ega voznika, ki so dirko uspešno zaključili pristala na zavidanja vrednem osmem mestu.

Dirka je potekala brez zapletov in na zelo visokem nivoju. Za varnost gledalcev je bilo odlično poskrbljeno, med drugim tudi z novo šikano pred ciljem, katera je kar krepko zmanjšala hitrosti dirkalnikov pred vstopom v zadnji S ovinek proge in s tem verjetnost hujše nesreče. Prav zaradi zadnjih argumentov in dejstva, da toliko spretnosti voznikov in bencinskih hlapov na kupu ne vidimo ravno na vsakem vogalu vam priporočam ogled GHD Unior Rogla 2009.

Piše: Grega Kalem
Foto: Študentarija/G.K.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.