Ljubim mojo bivšo/mojega bivšega

Kiberpipina kreativna skupina Errsklop treh projektov v času med 3. in 14. decembrom v Kiberpipi na Kersnikovi 6 v Ljubljani.

Instalacija Ljubim mojo bivšo/mojega bivšega Vadima Dubrova in Linusa Nilssona v ponedeljek, 3.12. do petka, 14.12.2007

Beseda "love" (ljubezen) ima v angleščini širok spekter pomenov. Poleg romantične definicije je beseda povezana tudi z močnimi pozitivnimi čustvi, ugodjem, užitki ali željami. Zaradi takega razpona pomenov je besedo velikokrat opaziti v osebnih dnevnikih in blogih. V okviru tega projekta izdelan program zbira stavke, ki vključujejo besedni zvezi "I love" (ljubim) in "You love" (ljubiš). Aplikacija vsakih nekaj minut pobrska po različnih blogih za novimi podatki, nato pa na dveh zaslonih predstavi rezultate. Prvi zaslon kaže stavke, ki vsebujejo frazo "I love" in tako pričara intimno atmosfero osebne izpovedi. Drugi zaslon s frazo "you love" pa je zaradi besede "you" usmerjen bolj argumentativno.

Delavnica Blog kot tok zavesti Linusa Nilssona v torek, 4.12. do petka, 7.12. od 17:00 do 19:00

Tema delavnice je konceptualno podobna projektu "Ljubim mojo bivšo / Ljubim mojega bivšega". Programsko orodje, ki sta ga razvila avtorja, omogoča iskanje različnih besed in fraz po različnih blogih. Pridobljeni material lahko predstavimo na različne načine, npr. kot besedilo, animacijo, video, glasbo ali fizičen objekt. Programsko orodje ponuja različne predloge za iskanje podatkov po blogih ter vzorce aplikacij za izhodne podatke. Prijave na: info@kiberpipa.org 

Predavanje Raziskovanje v vezaju Linusa Nilssona v četrtek, 6.12. ob 19:00

Prezentacija Linusa Nilssona vsebuje predstavitev nekaterih starih ter novih in tekočih projektov, npr. hekanje elektronskih naprav, spletno delo in tudi kiparstvo.

Linus Nilsson prihaja iz mešanega ozadja, kjer se prepleta umetnost, dizajn in tehnologija. Študiral je zgodovino idej in učenja ter umetnostno zgodovino, diplomiral pa je iz interaktivnega dizajna. Kot raziskovalec v oddelku za interaktivnost se je leta 2005 pridružil Fabrici (raziskovalni center Benettona). Leta 2006 je delovno mesto zapustil, da se je lahko jeseni posvetil magisteriju na umetnostni akademiji Valand (Göteborg, Švedska).

Ker prihaja iz ozadja, kjer se tehnologija prepleta z umetnostjo, samega sebe ne dojema kot umetnika, temveč kot raziskovalca, ki združuje kulturo umetnosti, dizajna in tehnologije. Linusa izjemno zanima združevanje svetov znanosti in umetnosti, prav tako pa je prepričan, da pripomorejo k našemu razumevanju, dojemanju in nadaljnjemu razvoju sveta, v katerem živimo.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.