Lignji polnjeni z rižem in lovkami

Odlična morska jed

Potrebujemo:

1 kg lignjev
1 ½ dcl belega vina
1 ½ dcl olivnega olja
20 dag riža
3 paradižniki
peteršilj
5 strokov česna
poper
sol
1 čebula
1 jajce

Priprava:

Lignje očistimo, lovke nasekljamo, prav tako česen, peteršilj in čebulo. Paradižnike olupimo in narežemo na kocke. Riž na pol skuhamo. Na malo olja popražimo čebulo in lovke. Nasekljane lovke, riž, jajca, česen in peteršilj zmešamo za nadev in napolnimo lignje in jih zašpilimo z zobotrebci.

V ponvi močno segrejemo olivno olje ter hitro popečemo lignje z obeh strani. Dodamo nasekljan česen, peteršilj in na kocke narezan paradižnik. Popražimo in zalijemo z belim vinom, ter dušimo, dokler ni riž mehak. Zraven lahko ponudimo belo polento kot prilogo ali blitvo s krompirjem.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Magnifico – Kranj

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Magnifica v Kranju! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Koliko avtorskih plošč je v svoji karieri izdal Magnifico?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

AntiValentinovo

Podarjamo 2 vstopnici za koncert AntiValentinovo v Cvetličarni in album Eda Maajke "Put u plus"! Spodaj izpolnite svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Kaj pravi Vojko V, ko mu v trgovini natehtajo 16dg mortadele namesto 15dg?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Mando Diao

Podarjamo 2 vstopnici za koncert Mando Diao v Cvetličarni! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Iz katere države izvira band Mando Diao?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Halloween ft. Prezioso & Marvin

Podarjamo 3x1 vstopnico za Halloween v Cvetličarni, kjer boste obujali spomine z dvojcem Prezioso & Marvin. Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki glasi: Navedi svoj najljubši komad dua Prezioso & Marvin.


Spremeni besedo.