Lignji polnjeni z rižem in lovkami

Primerna jed za poletno kosilo

Potrebujemo:

1 kg lignjev
1 ½ dcl belega vina
1 ½ dcl olivnega olja
20 dag riža
3 paradižniki
peteršilj
5 strokov česna
poper
sol
1 čebula
1 jajce

Priprava:

Lignje očistimo, lovke nasekljamo, prav tako česen, peteršilj in čebulo. Paradižnike olupimo in narežemo na kocke. Riž na pol skuhamo. Na malo olja popražimo čebulo in lovke. Nasekljane lovke, riž, jajca, česen in peteršilj zmešamo za nadev in napolnimo lignje in jih zašpilimo z zobotrebci.
V ponvi močno segrejemo olivno olje ter hitro popečemo lignje z obeh strani. Dodamo nasekljan česen, peteršilj in na kocke narezan paradižnik. Popražimo in zalijemo z belim vinom, ter dušimo, dokler ni riž mehak. Zraven lahko ponudimo belo polento kot prilogo ali blitvo s krompirjem.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.