Liberty Seminars v Sloveniji

Letos bo Libertarni klub na Bohinjskem jezeru organiziral dva seminarja svobode: Liberty Camp in Freedom and Transition. Prvi seminar je predvsem za dodiplomske študente, medtem ko bi naj drugi seminar pritegnil pozornost podiplomskih študentov, mladih raziskovalcev in novinarjev.

Seminar 1: Liberty Camp je tedenski seminar na katerem boste razmišljali o zgodovinskih, filozofskih in ekonomskih osnovah svobodne in odprte družbe. Odkrivali jih boste skozi predavanja, majhne skupinske diskusije, oglede različnih filmov, debato in prezentacijo. V intelektualno navdihujoči atmosferi boste razvijali globje razumevanje izzivov s katerimi se sooča Evropa in najboljših načinov njihovega reševanja; o poreklu, pomenu in teoriji ekonomskih in individualnih svoboščin; o vladavini prava in pravici do zasebne lastnine v svobodni družbi; o moči države in njenem omejevanju; o teoriji pravičnosti; o naravi liberalnih demokracij in o načinih za krepitev civilne družbe.

Seminar 2: Freedom and Transition je edinstven tedenski seminar posvečen naprednejšemu preučevanju vprašanj svobode v tranzicijskih državah s poudarkom na preučevanju dveh desetletij ekonomskega in političnega razvoja v post socialističnih družbah srednje in vzhodne Evrope. Razmišljali boste o ekonomskih in političnih institucijah, neformalnih pravilih, vladavini prava in ekonomskemu razvoju, upravljanju in korupciji, transparentnosti javnega sektorja, vprašanjem odnosov med trgom in moralo, “crony” kapitalizmu in uspešnih in neuspešnih privatizacijah.

Na seminarjih bodo predavatelji najeminentnejši zagovornikov klasičnega liberalizma v naši regiji: Svetozar Pejoviæ, Andrei Illarionov, Janez Šušteršič, Ljubo Sirc, Miroslav Prokopijeviæ, Bernard Brščič, Tanja Štumberger, Stanislav Kovač, Rado Pezdir, Matej Kovač, Ivan Jankoviæ, Saša Novakoviæ in Primož Kocuvan.

Posebnost seminarjev je interaktivno sodelovanje udeležencev v sklopu diskusij, javnih debat in predstavitev. Ogromno prostora za intetelektualno raziskovanje in dokazovanje.

V prostem času bodo dnevno organizirani večerni ogledi filmov in taborniški ogenj v poznih večernih urah. Hkrati se bodo udeleženci in predavatelji podali na dve ekskurziji po lepotah Slovenije (eno na slap Savico in eno na Bled) in izkoristili prosti čas za veslanje po Bohinjskem jezeru ter kolesarjenje in sprehode v okolici jezera.

Več informacij o seminarjih in možnosti prijave je na voljo na tej spletni strani: http://www.libertarni-klub.net/
Pridruži se Facebook skupini Liberty Seminars, Slovenia: http://www.facebook.com/group.php?gid=39370485109
Kontakt: Primož Kocuvan, libertyseminars@libertarni-klub.netKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.