Liberty camp 2008

Liberty Camp 2008 je bil prvi enotedenski seminar v Sloveniji, ki je raziskoval pojme osebnih pravic, vloge in obsega oblasti, demokracije in tržne ekonomije z vidika idej klasičnega liberalizma.

Seminar je bil organiziran kot skupni projekt treh neprofitnih nevladnih organizacij: Cato Instituta, Libertarnega kluba in Language of Liberty Institute. Glede na velik uspeh tega seminarja, so se organizatorji že odločili organizirati vsaj en tak seminar naslednje leto. Tako, da če ste zamudili s prijavo to leto, se vam bo priložnost ponudila ponovno v 2009. 

Na letošnjem Liberty Camp so predavatelji bili eni izmed najeminentnejših zagovornikov klasičnega liberalizma pri nas: Bernard Brščič, Tanja Štumberger, Matej Kovač in Primož Kocuvan iz Slovenije ter Ivan Jankoviæ in Saša Novakoviæ iz Srbije. Častni gost dr. Ljubo Sirc, predsednik CRCE, je udeležence seminarja navdušil s svojim govorom in z veseljem odgovarjal na nešteta vprašanja nadebudnih udeležencev v neuradnem delu programa.

Program seminarja, ki je temeljil na interaktivnem sodelovanju udeležencev, je ob klasičnih predavanjih vseboval diskusije manjših skupin, javne debate med udeleženci in njihove predstavitve stanja ekonomske svobode v državah od koder prihajajo. V prostem času so dnevno bili organizirani večerni ogledi filmov, katerim je sledila diskusija, in taborniški ogenj v poznih večernih urah, kjer se je slišalo igranje kitar in bobnov. Hkrati so se udeleženci in predavatelji podali na dve ekskurziji po lepotah Slovenije (eno na slap Savico in eno na Bled) in izkoristili prosti čas za veslanje po Bohinjskem jezeru ter kolesarjenje in sprehode v okolici jezera.

Izmed 120 prijavljenih je bilo na seminar sprejetih le 37 udeležencev (od tega 5 Slovencev!) iz 12 držav, na vzhodu vse od Azerbadjana in na zahodu do Združenih držav Amerike. Organizatorji so nad odzivom bili zelo prijetno presenečeni, saj je iniciativa za prvi Liberty Camp vzklila le nekaj nesecev nazaj, kar pomeni, da skoraj ni bilo časa za marketinško strategijo. Kljub temu, se je glas razširil po medmrežju študentskih portalov in organizacij (npr. www.studentarija.net).

Seminar je bil podprt s strani eminentnih in mednarodno prepoznavnih neprofitnih organizacij, med drugim: Katalaksija, Heritage Institute, Institute of Economic Affairs, Centre for Research of Post-Communist Economies, the Fund for American Studies in Foundation for Economic Education.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.