Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Lene Kosti – release party DO OR DIE

Po več kot 30. letih so se legendarni botri Slovenskega heavy metala – Lene Kosti, zopet zganili.

Lene kosti – botri slovenskega heavy metala, nastali davnega leta 1978,  ki danes v slovenskem prostoru predstavljajo edino pristno vez med pionirji metala Velike Britanije in drugo generacijo slovenskih metal skupin.  V začetku oktobra leta 2009 so Lene kosti za seboj zapahnile vrata studia in pričele z delom na prvem pravem studijskem albumu.  Skupina je do konca leta 2009 uspešno zaključila s snemanjem albuma, ki nosi z neukročenim ponosom naslov »Do Or Die«. Za produkcijo in masterizacijo albuma je poskrbel Domen Justin Dyz (ex-Negligence),ki je dodal tudi kitarske vložke v komadu The Sting, kot posebni gosje pa so pri albumu sodelovali tudi Mat Sinner (bas kitara – Primal Fear, Sinner), Manni Schmidt (kitara – ex-Grave Digger, ex-Rage) in Inez Osina (flavta, vokal – Brezno).
Njihov edinstven pristop se je v vseh teh letih razvil in dopolnil v pristen starošolski heavy metal, ki vsebuje vse od melodike do udarnih riffov ter odličnih vokalov Milana Krušiča. 

Ljubljanski koncert ob uradni izdaji albuma Do or Die so začeli dolenjci Astrid Lindgren, ki so ogreli ozračje za naslednike Brazno. Postregli so nam z s komadi Zarja, Glasnik, Glas preteklosti, Vojna, ®anjica in V nebo, zaključili pa na željo razpoložene publike z bisom Trollhammaren(Finntroll). Ko so oder zavzele Lene Kosti pa se publika otresla še zadnjih dvomov o ‘lenosti’ skupine. Karizmatičnost in obenem sproščenost Dr. Evila, ki se je enkratno povezal s publiko, ki se je odzvala vsakemu bojnemu klicu. Lene Kosti so v razprodani dvoranici na odru prudružili tudi Inez in Katarina(obe Brezno) ob baladi Blind In Love, ter  presegli pričakovanja z dolgo setlisto s kar trikratim dodatkom.

Več slik s koncerta pa si lahko že ogledate v Infosceni.

Foto in besedilo:
Tina Gačnik