Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Legendarni Motorhead ponovno na mestu zločina

V ponedeljek, 10. decembra, so v Hali Tivoli po 23-ih letih, ponovno nastopile legende rock’n'rolla – Motorhead.

V Sloveniji smo jih lahko videli tudi leta 1999, ko so nastopili v sklopu motozbora v Moškanjcih pri Lendavi in leta 2007 na Metalcampu v Tolminu. Omenimo tudi to, da so davnega leta 1989 Motorhead nastopili v Ljubljani kot kvartet. V postavi sta bila takrat še kitarist Michael Burston in bobnar Phil Taylor.

Kot predskupina so nastopile legende slovenskega punka Niet. Lahko rečemo, da so tudi tokrat organizatorji udarili mimo z izbiro predskupine kot leta 2008, ko so občinstvo pred koncertom skupine Status Quo ogrevali slovenski Leaf-fat. Tako, da ni nič čudnega, da jim v 45 minutah, kljub igranju starih uspešnic ni uspelo ogreti občinstva. Slišali smo lahko skladbe kot so “Paranoja”, “Ritem človeštva”, “Sam”, “Depresija”, “Srečna mladina”, “Ruski vohun”, “Vijolice”, “Lep dan za smrt” in “Februar”.

Okoli devete ure se je dvorana že napolnila do zadnjega kotička. Kmalu pa so na oder stopili tudi nestrpno pričakovani Ian Fraser Kilmister, bolj znan kot Lemmy, Phil Campbell – Wizzo in Mikkey Dee. Koncert so pričeli z “I know how to die” iz njihovega zadnjega albuma “The world is yours”, ki je izšel leta 2010. Sicer, že vidno utrujen Lemmy nam je postregel s set listo, ki je zadovoljila vsakega oboževalca. Slišali smo “Damage case”, “Stay clean”, “Metropolis”, “Over the top”, “Rock it”, “You better run”, “Killed by death”… Manjkala nista niti Philova in Mikkeyeva solota, ki sta koncert še dodatno začinila. Koncert so zaključili s kultno “Ace of spades” na kar je sledil krajši premor po katerem so se poslovili s priredbo pesmi “Are you ready” od Thin Lizzy ter “Overkill”.

Atmosfera, ki je vladala je bila več al’ manj odlična, še zlasti v razprodanem “loudest ringu” in parterju. Tudi Lemmy se je držal solidno. Po koncertu smo lahko slišali nekaj očitkov glede tega, da je bil koncert prekratek, saj je trajal le 70 minut, a pri tem imejmo v mislih, da bo Lemmy 24. decembra napolnil 67 let. Edina pripomba gre temu, da se Lemmya ni razločno slišalo. Za razlog smo izvedeli naslednji dan, ko so odpovedali koncert v Kemptenu v Nemčiji, saj je Lemmy zbolel z gripo. Motorhead so na ponedeljkovem koncertu ponovno pokazali zakaj se jih uvršča med najbolj vplivne in spoštovane glasbenike vseh časov. Za konec lahko rečemo, da je bil koncert odlična izbira za zaključek leta, saj dvomimo da je koga pustil ravnodušnega.

Tekst: A.J.
Foto: Mojca Peternelj