Kus Kus 5 live! Balkan root

17.10.2008 smo v ljubljanskem nočnem klubu K4 pričakali šopek soundsystemov s področja bivše Juge.

Soundsytem danes razumemo kot skupino sodelujočih DJev, MCjev, producentov in sound inženirjev, ki povezujejo podobne glasbene zvrsti pod skupno idejo. Napovedani so bili Disciplinska Komisija (BiH), Baga Sound (BiH), Kingstoned Sound (CRO) ter domači RootsInSession Sound. Največ se je pričakovalo od Disciplinske komisije, katere član je širom Evrope poznan in oboževan Edo Maajka. Kljub temu, da so se nastopajoči eden za drugim že predstavljali na odru, se je plesišče le počasi polnilo. Na trenutke sem imel občutek, da je bilo v klubu več naključnih obiskovalcev kot tistih, ki so si dogodek prišli ogledati z namenom. Kot je že v navadi se je dogodek odvijal na obeh plesiščih, malem in velikem, tako pa se je klub tufi sčasoma napolnil.
 
Fantje so si podajali mikrofon in preko rim predstavljali svoj pogled na svet in svetovno problematiko. Ko je iz zaodrja pokukal Edo Maajka pa je med obiskovalci završalo in vzdušje je postalo naelektreno. Edo je profesionalno »oddelal« svoj del in zazibal tudi tiste najbolj stacionirane obiskovalce. Po končanih živih nastopih so taktirko prevzeli DJi in do zgodnjega jutra zabavali zbrane z izbranimi DNB ritmi in njihovimi neskončnimi podzvrstmi. Po lepljivih tleh, ki so sezuvala čevlje, smo tako zadovoljni odhajali domov verjetno prav vsi.
 
Tekst: Nejc PraznikKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.