Kus Kus 5 live! Balkan root

17.10.2008 smo v ljubljanskem nočnem klubu K4 pričakali šopek soundsystemov s področja bivše Juge.

Soundsytem danes razumemo kot skupino sodelujočih DJev, MCjev, producentov in sound inženirjev, ki povezujejo podobne glasbene zvrsti pod skupno idejo. Napovedani so bili Disciplinska Komisija (BiH), Baga Sound (BiH), Kingstoned Sound (CRO) ter domači RootsInSession Sound. Največ se je pričakovalo od Disciplinske komisije, katere član je širom Evrope poznan in oboževan Edo Maajka. Kljub temu, da so se nastopajoči eden za drugim že predstavljali na odru, se je plesišče le počasi polnilo. Na trenutke sem imel občutek, da je bilo v klubu več naključnih obiskovalcev kot tistih, ki so si dogodek prišli ogledati z namenom. Kot je že v navadi se je dogodek odvijal na obeh plesiščih, malem in velikem, tako pa se je klub tufi sčasoma napolnil.
 
Fantje so si podajali mikrofon in preko rim predstavljali svoj pogled na svet in svetovno problematiko. Ko je iz zaodrja pokukal Edo Maajka pa je med obiskovalci završalo in vzdušje je postalo naelektreno. Edo je profesionalno »oddelal« svoj del in zazibal tudi tiste najbolj stacionirane obiskovalce. Po končanih živih nastopih so taktirko prevzeli DJi in do zgodnjega jutra zabavali zbrane z izbranimi DNB ritmi in njihovimi neskončnimi podzvrstmi. Po lepljivih tleh, ki so sezuvala čevlje, smo tako zadovoljni odhajali domov verjetno prav vsi.
 
Tekst: Nejc Praznik







Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.