“Kurba”

…o “kurbah” in še kom…

Ni ga nekoristnejših, nezasluženo malikovanih poklicev, predmetov hrepenenja, kakršna sta poklic "politika" in "manekenke", "karierista" in "fotomodela". Ni jih poklicev, ki bi navkljub vsej svoji profanosti, znamenju "nizke kulture", patološkega narcizma in ohole, sterilne, prazne duše, površinskega uma, ali popolne odsotnosti tega, na vsakem koraku, v vseh porah družbe, prežete z "instinktivnim polovičarstvom", bile deležne brezumnega in nasilnega poveličevanja v domeno dostojnosti, pomembnosti in "višjega smotra".
Kultura trgovanja z dušami ljudi in koketiranja z odsotnostjo legitimnega "ponosa" in bolno hlepenje po pozornosti, slavi, denarju, "karieri" in maksimi diktatorjev ljudstva, nemalokrat duha, "cilj opravičuje sredstva", nam na usta mora zvabiti nasmešek, ko ti govorijo o "kurbah" v svojem značilnem "jaz sem veliko boljši/a od njih", negativnem, slabšalnem tonu – biti "kurba" je v primerjavi s temi ljudmi najdostojnejši, najsmotrnejši poklicKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.