Krompirjeve počitnice – ideje za potovanja

Krompirjeve počitnice je popularen naziv za šolske počitnice, ki se odvijajo konec oktobra in zajemajo tudi praznika 31.10. (Dan reformacije) in 1.11. (Dan spomina na mrtve).

Ime krompirjeve počitnice izhaja iz nemške različice Kartoffelferien, s katero so poimenovali svoje jesenske počitnice, ki so sicer septembra. Šolske počitnice so bile namreč usklajene s kmečkimi opravili, saj so otroci morali septembra pomagati pri obiranju krompirja.

Ker so tudi študentom vsake počitnice več kot dobrodošle, jih ti pogosto izkoristijo za potovanja. Žal pa ta potovanja vedno prinašajo tudi določen finančni zalogaj, ki pa ga je z določenimi ukrepi možno omejiti do neke mere.

Bistveno je, da si za organizacijo potovanja vzamete dovolj časa ter pregledate vso možno ponudbo prenočišč, izletov in prevozov. Pogosto so namreč tiste ponudbe, na katere naletimo prve, bistveno dražje od ostalih, saj jih v ta namen ponudniki tudi izpostavljajo.

Za iskanje ugodnih prenočišč in hotelov po svetu je zelo uporabna spletna stran www.trivago.si, ki na enem mestu združuje ponudbo več kot 700.000 hotelov in več kot 200 različnih booking strani. Na tak način lahko hitro in enostavno pregledate ponudbo prenočišč na lokaciji, ki vas zanima ter se odločite za tisto, ki vam najbolj ustreza. Prenočišča nikar ne izbirajte zgolj po ceni, pač pa bodite pozorni na ocene in komentarje preteklih gostov, saj boste na tak način zlahka našli ne samo cenovno ugoden, pač pa tudi dober hotel.

Trivago

Pri iskanju letalskih prevozov je pomembno pregledati vse nizkocenovne ponudnike (RyanAir, Wizz air, easyJet, Vueling) v kolikor se odpravljate na potep po Evropi oz. se podate v iskanje posebnih akcij, ki jih imajo ponudniki, kot so Emirates, Lufthansa, Quatar Airways, Turkish Airlines… Iskalniki, ki iščejo po ponudbah (kot je npr. Skyscanner), namreč pogosto ne zajamejo teh občasnih akcij, zato se splača pregledati stran vsakega ponudnika posebej. Za lete v Azijo imata ponudnika Emirates in Quatar Airways pogosto akcije decembra in januarja.

Internet je zagotovo vir najboljših nasvetov za popotnike, zato je potrebno vzeti nekaj časa in pregledati forume in portale, kjer potekajo debate o lokaciji, ki smo si jo izbrali. Eden najbolj znanih portalov za popotnike je prav gotovo Trip Advisor, večina popotnikov pa se pred potovanjem odloči tudi za nakup Lonely Planeta. Le-tega ni potrebno kupiti novega, ogromno rabljenih po ugodnejših cenah dobite tudi na slovenskem STA forumu – http://www.sta-lj.com/forum.

Zelo pomembno je, da se pred potovanjem pozanimate o vremenskih razmerah v tem času leta, saj si večina ne želi preživeti dopusta na mrazu in dežju. Prepričajte se, ali je za vstop v državo potrebna viza in katera cepljenja se priporočajo oz. so obvezna. Prav tako se pozanimajte o lokalnih praznikih in lokalnih običajih, saj so v času praznikov pogosto tudi prenočišča in prevozi nekoliko dražji.

krompirjeve počitnice študenti

Nekaj nasvetov za študente popotnike lahko najdete tudi na naši strani, saj smo napisali že kar nekaj obširnih potopisov iz različnih mest in držav, kot so:

Šri Lanka
Tajska
Nova Zelandija
- Vietnam
Šolta
Laos
Pariz
Valencia
Dunaj
Salzburg
Islandija

Kaj nam še preostane? Na pot pojdite sproščeni, v dobri družbi, maksimalno uživajte in si napolnite baterije za vse študijske napore v prihodnje.

Tekst: Damir VidanKomentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.