Končano je evropsko rokometno prvenstvo

Na univerzitetnem evropskem rokometnem prvenstvu, ki je potekalo v Ljubljani, so študenti in študentke UL dosegli odlične rezultate – študentke UL so postale evropske podprvakinje, študenti pa so osvojili tretje mesto.

Četrto univerzitetno evropsko rokometno prvenstvo v Ljubljani so slovenske študentke končale na drugem mestu, slovenski študenti pa na tretjem. V ženski konkurenci je slavila poljska univerza Vincent Pol, v moški pa ruska univerza za telesno kulturo, šport in turizem.

Po razburljivem finalnem obračunu med slovensko in poljsko univerzo Vincent Pol, ko so Slovenke pod vodstvom nedavno odstavljenega selektorja ženske reprezentance Primoža Porija v prvem polčasu zaostajale že z 0:6, nato pa s popolnim preobratom odšle na odmor z vodstvom 13:11, ter vodile domala ves drugi polčas, so morale v podaljških priznati premoč Poljakinjam. Redni del, ki se je končal z neodločenim izidom 25:25, so končale brez treh igralk, saj so rdeč karton prejele Barbara Varlec, Katja Čerenjak in Anja Argenti. Končni izid je bil 29:27.

Ljubljanski študenti, ki jih je vodil Slavko Ivezič, so v boju za tretje mesto premagali kolege z univerze Gazi (Turčija) s 37:26, medtem, ko so študentke nemške univerze Erlangen-Nurnberg z izidom 34:29 premagale turško univerzo iz Kastamona.

Končni vrstni red prvenstva

®enske:

1. Vincent Pol (Poljska),
2. Ljubljana (Slovenija),
3. Nürnberg (Nemčija),
4. Kastamonu (Turčija),
5. ASUDA Valence (Francija),
6. Porto (Portugalska) in
7. Lyon (Francija).

Moški:

1. Moskva (Rusija),
2. Minho (Portugalska),
3. Ljubljana (Slovenija),
4. Gazi (Turčija),
5. Lyon (Francija),
6. Osijek (Hrvaška),
7. Nürnberg (Nemčija),
8. Radom (Poljska),
9. Köln (Nemčija),
10. Ciper (Ciper),
11. Ankara (Turčija) in
12. Radboud (Nizozemska).Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.