Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Kobal in Vodopivec navdušila razprodano Opero

Ljubljanska Opera je sinoči gostila premiero nove avtorske komedije Staro za novo, v kateri sta zdužila moči priljubljena komika dveh generacij, Boris Kobal in Tin Vodopivec. – Po glasnih ovacijah se dvojec podaja na slovensko turnejo.

Izkušena starost proti mladostni energiji. Metuzalem, ki lovi korak s spreminjajočim se svetom in mladenič, ki je sit prerekanj o partizanih in domobrancih. Ljubezen in medgeneracijski odnosi v najstniških, srednjih in zrelih letih. Kdo se na koga šlepa? Kdaj lahko rečemo, da smo stari in do kdaj smo mladi? Na kom zares stoji svet? Lahko stari in mladi sploh živijo v sožitju? Lahko spremenijo svoj pogled na svet?

S temi vprašanji se v predstavi Staro za novo na sproščen in zabaven način ukvarjata sladki komik Tin Vodopivec in popoprani satirik Boris Kobal. Kombinacija, ki ni na prvo žogo, a dokazuje, da je ustvarjalna simbioza med generacijami še kako mogoča, saj je ta projekt zrasel iz druženja, ki je preraslo v sodelovanje na odrskih deskah. Dva sloga pripovedovanja skozi zgodbo z glavo in repom, v kateri se mešajo prvine stand-upa, situacijske in verbalne komedije.

 

Foto: Tomaž Kos


Obiskovalci sinočnje premiere so z glasnim smehom in aplavzi najbolje pokazali kaj si mislijo o predstavi Staro za novo, ki je sproščena, šaljiva in zabavna, a odpira še kako aktualna družbena vprašanja in daje jasno sporočilo, da je edini pravi način v povezovanju in sodelovanju. Boris in Tin sta od besed že prešla k dejanjem, v bisu pa kot posebno darilo za premierno občinstvo odpela predelan mavrični song Kako sva si različna, z jasnim sporočilom – ZA! Ker se svet spreminja in ne živimo v paleolitiku.

Naslednje predstave: Kulturni dom Nova Gorica (4/12), Kulturni dom Šoštanj (13/12), Siti Teater Ljublana (14/12 in 29/12) …

NE ZAMUDITE: ZIMSKI PANČ, TEŠKY: 10 BRAT STAND-UP KOMEDIJE, KLEMEN MAUHLER, DYLAN MORAN …

Staro za novo je bil zadnji večji stand-up / gledališki projekt letošnjega leta, v katerem smo se smejali ob Panču, Ozbiljnih glupostih, Jimmyju Carru, Zgodovini selfie butla in 50 odtenkom njive, že kmalu pa sledijo novi odmerki smeha: Zimski Panč v Festivalni dvorani bo 13/2 z debitantsko predstavo 10 brat stand-up komedije odprl Andrej Težak – Tešky, Valentinovo pa bo popestril Gala večer stand-up komedije. Že januarja bo svoj nov celovečerni projekt predstavil Klemen Mauhler, konec februarja pa bo Tin Vodopivec v Cankarjevem domu gostil znanca iz filmskega hita Notting Hill in avtorja z Bafto okitene TV-serije Black Book, Dylana Morana.