Ko spoznaš prave prijatelje

Kako lahko na preprost način ugotoviš, kdo ostaja v tvojem življenju

Dogodki, ki so mi bili v času študija v tujini najlepši, so bili tisti, kjer smo se zbrali Erasmus študenti in kaj skupaj počeli. Ni bilo potrebno, da smo šli ven ali pa na potovanje. Lahko je bila že sama organizacija večerje. Glede na to, da je bilo v enem študentskem domu več narodnosti, so bile večerje s tematiko države kar smiselne. Tako smo pripravili slovensko, ameriški, irsko, itd. Večerje same niso bile samo večerje, ampak kar tematski večeri. In tako ne da smo spoznavali samo eden drugega, pač pa tudi kulturo ljudi okoli nas. Samo v opozorilo – irski puding je nagravžno zanič.

Prav tako pa so še posebni spomini na to, kako smo si pomagali in to ne, da bi kdorkoli koga moral prositi za kaj. Bilo je samoumevno, saj smo bili vsi v enaki situaciji in čeprav smo bili nekateri dokaj blizu doma, smo imeli le eden drugega.

Najboljše sem to spoznala, ko sem si zlomila nogo. Pri nekaterih rečeh sem bila močno omejena in nisem mogla recimo doseči reči na najvišji polici, sama hoditi na javni prevoz in si kuhati, saj je bila kuhinja dokaj stran in vsakič je bilo potrebno vso opremo znositi tja. Nisem mogla v trgovino, odnesti smeti in podobno. In tako so se ljudje okoli mene kar sami zoorganizirali in vse to počeli namesto mene oziroma mi pomagali. Vsak večer je nekdo pripravil večerjo in preden so šli v trgovino so me vedno poklicali in se pozanimali, če tudi jaz kaj potrebujem.

In dejansko vse ljudi, ki poznam in so odšli v tujino študirati imajo podobne izkušnje. Nesebična pomoč tistih, ki so okoli tebe. In tudi obratno. Seveda se najdejo tudi izjeme, vendar tiste kaj kmalu pozabiš, saj niso vredni spominskega prostora v tvoji glavi.

Preseneča me, da ko se vrneš ni tako. Tudi v času, ko si v tujini spoznaš, kdo so tvoji pravi prijatelji doma. In to je zelo preprosto, Vsi tisti, ki ste kdaj bili v tujini, se lahko samo vprasate, kdo vas je poklical, poslal mail, kliknil na msn ali prisel obiskati zato, da vidi vas in en da ima zastonj prenočišče. Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.