Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Napovednik

Napovednik dogodkov in brezplačne vstopnice

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Klub meseca

Orto bar

Lokal je zgrajen v dveh nadstropjih, spodaj se nahaja Orto Bar, zgoraj pa Orto Klub. V Orto Baru se da slišati vse, kar je novega in starega v rock svetu. Prostor pa popestrijo še veliki ventilatorji in platno, kjer si lahko ogledate vse večje športne dogodke. Orto Klub pa je eden redkih ljubljanskih rezervatov, kjer si lahko občinstvo ogleda mlade upe in kultne legende rock'n'rolla. Zgorni del je možno sicer tudi najeti.

Vsak mesec se v Ortu odvija zajetna malha dogodkov. Tu boste našli vse od rocka, punka, metala do reggaeja in jazz sessionov. Od uveljavljenih domačih in tujih bendov do manj znanih izvajalcev. Poleg tega ima Orto bar tudi hišne DJ-e , ki skrbijo za glasbene užitke obiskovalcev. Vsako pomlad pa se odvija tudi Orto fest, festival, ki vsako leto privabi znane domače in tuje izvajalce.

V pritličju se nahaja tudi velika kadilnica, kjer smokerji v prijetnem okolju pokadijo svoj priljubljeni cigarilos. Poleg kadilnice se nahaja tudi biljardnica, kjer so biljardi in ročni nogometi in pa plesišče z DJ-jem, ki ob petkih vrti staro disco glasbo ob sobotah pa rockabilly glasbo. V zgornjem nadstopju so vsak četrtek veseli študentski četrtki s glasbo iz 80.let in študentskimi cenami.

Do Orto bara najlažje pridete po Masarykovi cesti (to je tista mimo železniške in avtobusne postaje) v smeri Jarš. Takoj ko cesta zavije ostro levo in še preden ponikne v železniški podhod, zavijete desno in na levi strani lahko že vidite Orto bar, parkirišča pa imate pred sabo v neposredni bližini, v eni od bližnjih ulic.


Grablovičeva 1,
1000 Ljubljana
+386 (0)1 232 167 44