Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Klemen Klemen vstal od mrtvih v Kinu Šiška

Koncert ob 10. letnice Klemnovega prvenca Trnow stajl je obetal mnogo, na koncu pa zagotovo presegel tudi najvišja pričakovanja.

Že ob 21.00, ko naj bi se koncert začel, je bila večina obiskovalcev zbrana pred Kinom Šiška, kajti šušljalo se je, da je Klemen že za začetek pripravil presenečenje. Dobre pol ure je bilo potrebno čakati na njegov prihod, ki je bil res vse prej kot običajen, saj so Klemna na koncert prinesli v krsti!?! Iz krste, ki jo je nosilo nekaj njegovih kolegov iz »Trnowga«, je izstopil Klemen Klemen, oblečen v belo z belim klobukom na glavi in začel rapat zadnjo pesem s prvega albuma z naslovom Js sm umru. To pa je bil le uvod v predstavo, ki je sledila za tem.

Redko kateri glasbenik se lahko pohvali s plato, ki se jo da v celoti uprizoriti tudi kot nekakšno predstavo. No, Klemnu je uspelo na prvi plati že skozi svoj rap nazorno predstavit zgodbice, ki so se mu dogajale v tistem času, tokrat pa smo vse te lahko videli tudi v živo. Na odru se je tako znašel kriminalist Neralić, žirafa, zimski škrlat, rabelj iz leta 1600, robocop, 3-metrski džojnt…

Koncert je bil relativno dolg, saj je odrapal prav vse pesmi, ki so na, zdaj že lahko rečemo, legendarni plošči Trnow stajl. Povrh vsega smo slišali tudi komad iz Klemnovih časov pri Pasjem kartelu (Naj prjatu), nekaj komadov iz druge plošče (Šnopc, Šnopc 2, Js delam rap) in tudi novo pesem, ki morda napoveduje izid tretjega albuma. Na odru so mu družbo delali vsi, ki so gostovali na plati, od vseh Trnovčanov (Satan, Slana, Antolek, Brele), do nekateri drugih stalnih gostov na Klemnovih platah (Balau, King…). Koncert je bil poseben tudi v tem, da je Klemna prvič spremljal live band, za gramofoni pa je bil seveda kdo drug kot Simon Stojko Falk.

Skratka. Po tem ko je odrapal svoje in se je, v njegovih besedah povedano »začela zavesa dol dajat«, je predstavil tudi vse, ki so mu pomagali tako pri prvi plošči, kot tudi pri organizaciji tega izvrstnega koncerta. Publika je z aplavzom še dvakrat uspela priklicati Klemna, da se je vrnil in odrapal še dva dodatna komada.

»The guy so nice, they named him twice«, se je tako vrnil, živ kot še nikoli. Pred nekaj meseci je namreč zakrožila novica, da se je Klemen hudo poškodoval, s tem koncertom pa je vsem dokazal, da je še vedno isti stari Klemen, ki mu na odru ni para. Po tem koncertu lahko le upamo, da nas bo še čim dlje navduševal s zgodbami iz njegovega sveta in nam postregel še s kakšnim podobnim dogodkom.

Tekst: Lenart Lah
Foto: Eva Krempuš