Kje bi bili brez interneta?

Nekaj dejstev o internetu.

Nekaj zanimivih anomalij se dogaja v svetu interneta. Razmišljal sem, kaj bi bilo če ne bi imeli hitrega interneta. Všeč so mi serije in jih gledam za sprostitev in medtem ko gonim kolo. Če bi čakal, da bi jih vsaj 1 % videl po televiziji bi verjetno prej postal star in betežen. Serije kot so ALIAS in 24, ki jih lahko vidite tudi pri nas imajo že po pet ali šest sezon. Nekaterih je tudi že konec, ko naši to oglašujejo kot veliko novost. Meni se pa smeji ko gledam napovednike za te serije, ker sem to že vse videl 6 mescev ali celo leto prej.

Veliko je dobrih serij, ki jih lahko gledate zaradi razvedrila ali pa znanstveno zanimivega pristopa. Seveda nadaljevanke kot so CSI so malce raztegnjene ampak večina stvari drži ali pa vsaj principi. Včasih se vprašam kdo so ljudje ki ustvarjajo nadaljevanke kot so DEXTER (če koga zanima kaj je to naj si gre pogledat na IMDB.com ali sledi temu linku.) Ali v svetu res obstajajo taki psihopati? Kdo jih kroti in zakaj ne? Recimo nekaj zelo zanimivega, malce futurističnega in gledljivega je tudi EUREKA.

Kaj je res in kaj ne, so nas vprašali že pri X filetkih. Ampak ali veste da obstajajo države in ljudje ki bi nam radi omejili dostop do teh serij in nadaljevank? Piratstvo in kršenje avtorskih pravic boste rekli? Da seveda, če pa tega nočejo prodati? Kako nočejo? DA nočejo, zaradi tega ker so na čelu z RIAA in podobnimi dinozavri premalo fleksibilni da bi zaslužili še več denarja. Koliko od vas gre v kino pri ceni vstopnic 1200- 1300 SIT? X2 + kokice + prevoz? Ne, ni poceni za 1,5 ure zabave. Koliko od vas ima hitri internet in je pripravljen dati 200 sit za eno serijo? Itunes in kmalu tudi (oziroma že) Microsoft imate trgovine kjer prodajajo serije in komade po taki ceni, seveda samo za Američane, Evropa je pač zadnja njihova briga in vsi se sklicujejo na copyright. Kitajska pa je seveda čisto svoj problem z omejevanjem prometa, pred katero je klonil tudi Google.

Uživajte bitno svobodo dokler jo še lahko in se pišemo naslednji teden!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.