Kje bi bili brez interneta?

Nekaj dejstev o internetu.

Nekaj zanimivih anomalij se dogaja v svetu interneta. Razmišljal sem, kaj bi bilo če ne bi imeli hitrega interneta. Všeč so mi serije in jih gledam za sprostitev in medtem ko gonim kolo. Če bi čakal, da bi jih vsaj 1 % videl po televiziji bi verjetno prej postal star in betežen. Serije kot so ALIAS in 24, ki jih lahko vidite tudi pri nas imajo že po pet ali šest sezon. Nekaterih je tudi že konec, ko naši to oglašujejo kot veliko novost. Meni se pa smeji ko gledam napovednike za te serije, ker sem to že vse videl 6 mescev ali celo leto prej.

Veliko je dobrih serij, ki jih lahko gledate zaradi razvedrila ali pa znanstveno zanimivega pristopa. Seveda nadaljevanke kot so CSI so malce raztegnjene ampak večina stvari drži ali pa vsaj principi. Včasih se vprašam kdo so ljudje ki ustvarjajo nadaljevanke kot so DEXTER (če koga zanima kaj je to naj si gre pogledat na IMDB.com ali sledi temu linku.) Ali v svetu res obstajajo taki psihopati? Kdo jih kroti in zakaj ne? Recimo nekaj zelo zanimivega, malce futurističnega in gledljivega je tudi EUREKA.

Kaj je res in kaj ne, so nas vprašali že pri X filetkih. Ampak ali veste da obstajajo države in ljudje ki bi nam radi omejili dostop do teh serij in nadaljevank? Piratstvo in kršenje avtorskih pravic boste rekli? Da seveda, če pa tega nočejo prodati? Kako nočejo? DA nočejo, zaradi tega ker so na čelu z RIAA in podobnimi dinozavri premalo fleksibilni da bi zaslužili še več denarja. Koliko od vas gre v kino pri ceni vstopnic 1200- 1300 SIT? X2 + kokice + prevoz? Ne, ni poceni za 1,5 ure zabave. Koliko od vas ima hitri internet in je pripravljen dati 200 sit za eno serijo? Itunes in kmalu tudi (oziroma že) Microsoft imate trgovine kjer prodajajo serije in komade po taki ceni, seveda samo za Američane, Evropa je pač zadnja njihova briga in vsi se sklicujejo na copyright. Kitajska pa je seveda čisto svoj problem z omejevanjem prometa, pred katero je klonil tudi Google.

Uživajte bitno svobodo dokler jo še lahko in se pišemo naslednji teden!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.