Kineziologija – neznan študij velikih priložnosti

Leta 2009 je ljubljanska Fakulteta za šport razpisala nov študijski program – kineziologijo. Program obsega vodenje telesne priprave, programe za hujšanje in zdravo življenje, spodbujanje k aktivnemu življenju, rehabilitacijo športnih in drugih poškodb, športno masažo in podobno.

Skratka, kineziologija združuje šport in medicino. Odziv maturantov na nov študijski program je že prvo leto presegel pričakovanja – za 40 razpisanih mest se je potegovalo več kot sto kandidatov. Za vpis se poleg mature in končnega učnega uspeha upoštevajo tudi rezultati sprejemnih izpitov, ki jih je poleti potrebno opraviti na Fakulteti za šport.

Poleg rednega študija, je kineziologijo mogoče študirati tudi izredno. Vsako leto je razpisanih 20 mest za izredni študij, šolnina, ki je ena najdražjih v Sloveniji, pa znaša za prvi letnik 3199 evrov.

Letos bo diplomirala prva generacija ljubljanskih študentov kineziologije. Možnosti za zaposlitev imajo ogromno, največ poti se jim odpira v tujini. Zaposlitev je možna v zdraviliščih, športnih organizacijah in klubih kot vaditelj, strokovni sodelavec ali osebni trener. Dodiplomski študij traja 3 leta, podiplomski pa je v Ljubljani še v pripravi. Dodiplomski in podiplomski študij kineziologije je eno leto za ljubljansko Fakulteto za šport omogočila tudi Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.