Kineziologija – neznan študij velikih priložnosti

Leta 2009 je ljubljanska Fakulteta za šport razpisala nov študijski program – kineziologijo. Program obsega vodenje telesne priprave, programe za hujšanje in zdravo življenje, spodbujanje k aktivnemu življenju, rehabilitacijo športnih in drugih poškodb, športno masažo in podobno.

Skratka, kineziologija združuje šport in medicino. Odziv maturantov na nov študijski program je že prvo leto presegel pričakovanja – za 40 razpisanih mest se je potegovalo več kot sto kandidatov. Za vpis se poleg mature in končnega učnega uspeha upoštevajo tudi rezultati sprejemnih izpitov, ki jih je poleti potrebno opraviti na Fakulteti za šport.

Poleg rednega študija, je kineziologijo mogoče študirati tudi izredno. Vsako leto je razpisanih 20 mest za izredni študij, šolnina, ki je ena najdražjih v Sloveniji, pa znaša za prvi letnik 3199 evrov.

Letos bo diplomirala prva generacija ljubljanskih študentov kineziologije. Možnosti za zaposlitev imajo ogromno, največ poti se jim odpira v tujini. Zaposlitev je možna v zdraviliščih, športnih organizacijah in klubih kot vaditelj, strokovni sodelavec ali osebni trener. Dodiplomski študij traja 3 leta, podiplomski pa je v Ljubljani še v pripravi. Dodiplomski in podiplomski študij kineziologije je eno leto za ljubljansko Fakulteto za šport omogočila tudi Fakulteta za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije Koper.Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.