Kava nekoliko drugače

…ala Seba

Ste že bili kdaj na smrt utrujeni in niste vedeli kaj bi s samimi seboj? Ste imeli pred seboj goro dela, pa ste se raje odločili za vodoraven položaj pred TV sprejemnikom? No, to se bo sedaj končalo! Z novim, revolucionarnim načinom priprave žlahtne kapljice.. JA! KAVE!!! Ampak to ni navadna kava, v bistvu.. No, boste videli. Za začetek vzemimo skodelico, ampak ne tiste običajne za turško kavo, ne, mi potrebujemo večjo skodelico. Recimo takšno za kakav. Ok, skodelico imamo. Potrebujemo še vrelo vodo! A ker se nam ne ljubi pogreti vode, odpremo pipo v kuhinji in nastavimo na vročo vodo. V tem času ko čakamo, da se voda dovolj segreje, hitro poiščemo še instant kavo ter kakav. V zaenkrat še prazno skodelico pazljivo (tisti malo bolj vešči) natresemo pravšnjo količino kavnih zrn. Za tiste manj spretne pa priporočam, da s čajno žličko zajamejo 2 žlički in ju pazljivo, a brezkompromisno pustijo v skodelico. Enako storimo s kakavom. Se sprašujete, če lahko uporabite tudi čokolado v prahu? Odgovor je enostaven – NE. No voda iz pipe je v tem času postala verjetno že dovolj topla, da zadevo lahko prelijemo z le-to. Za trenutek ugasnemo pretok vode, skodelico postavimo pod pipo, vendar ne navpično, ampak pod kotom 15°, nato pa brezkompromisno odpremo pipo. Slišite prijeten šum kavnih zrnc? Če jih, delate narobe. Če ste naredili prav in ste vlili zadostno količino vroče, a ne vrele vode, vzemite čajno žličko in napitek premešajte. Če ste čustveno navezani na mleko, prekinite pretok vode kakšnih 10 milisekund prej, da bo še nekaj prostora za mleko. Mleko ne sme biti polnomastno, idealno je tisto s 1,6% mlečne maščobe. Ko dodate mleko počakajte nekaj sekund da se zadeva “premeša”. Tako, nizkokalorični energetski napitek je pripravljen. Lep pozdrav do naslednjič!Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Pimped out

Podarjamo 2 vstopnici za letošnji Pimped out - trap dogodek poletja! Spodaj izpolni spodnje podatke in v polje za odgovor navedi ime in priimek osebe, ki bi jo povabil/a zraven.


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Ultra Europe 2019

Podarjamo 3 vstopnice za letošnji Ultra Europe festival, ki se bo odvijal v Splitu med 12. in 14.7. Izpolni spodaj svoje podatke in v polje za odgovor dopiši zakaj si ravno TI zaslužiš prejeti brezplačno vstopnico!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

5. Tušev tek barv

Podarjamo 2 majici "Tušev tek barv": Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor pripiši velikost majice (S/M/L) in naslov na katero jo lahko pošljemo, v kolikor te izžrebamo!


Spremeni besedo.