Katja Šoba odstopila z mesta predsednice ŠOS

Včeraj, 21. decembra 2010 je Katja Šoba podala odstopno izjavo z mesta predsednice Študentske organizacije Slovenije (ŠOS).

Predsedstvo ŠOS se je z odstopno izjavo seznanilo, naloge predsednika ŠOS pa bo do izvolitve novega predsednika opravljal Rok Primožič, dosedanji član predsedstva ŠOS, ki je bil na včerajšnji seji v skladu s Študentsko ustavo imenovan za namestnika predsednice ŠOS.

Dosedanji predsednici ŠOS Katji Šoba je mandat potekel že konec septembra letos, oktobra ji je prenehal veljati status študenta, novembra pa je diplomirala. Zaradi tega ter nadaljnjih življenjskih načrtov se je odločila, da bo odstopila z mesta predsednice ŠOS.

Katja Šoba, predsednica ŠOS: »Odstopila sem zaradi osebnih razlogov, predvsem ker sem zaključila del svojega življenja, ki se navezuje na študij. Odstopam z mirno vestjo tudi zato, ker vem, da bo Rok Primožič ravno tako dobro bil bitko za študentske pravice kot bi jo sama. Sicer pa si v prihodnje želim nove izzive. Predvsem pa službo, ki jo minister Svetlik tako suvereno obljublja mladim diplomantom.«  

Ker v tem času ni bilo mogoče izvoliti novega predsednika ŠOS, se je predsedstvo ŠOS odločilo za potrditev namestnika predsednika ŠOS. Tako bo naloge predsednika ŠOS do izvolitve novega predsednika opravljal Rok Primožič, dosedanji član predsedstva ŠOS, ki je bil na včerajšnji seji predsedstva ŠOS imenovan za namestnika predsednice ŠOS.

Rok Primožič, namestnik predsednice ŠOS: »Moja glavna naloga bo najti soglasje med predstavniki vseh štirih entitet, ki sestavljajo ŠOS. Ko bomo to soglasje dosegli, bo predsedstvo ŠOS skupščini ŠOS v izvolitev predlagalo kandidata za novega predsednika ŠOS. Poleg tega pa bo glavna naloga v januarju 2011 zbiranje podpisov za razpis naknadnega zakonodajnega referenduma o Zakonu o malem delu, katerega pobudnik je ŠOS ter ozaveščanje o vseh nevarnostih, ki jih prinaša ta zakon, pa jih je Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve med parlamentarnim postopkom pozabilo omeniti. Prepričani smo, da je Zakon o malem delu verjetno najslabše, kar se je lahko zgodilo tako študentom kot tudi brezposelnim in upokojencem. Vse sile bomo usmerili k temu, da bomo ozavestili javnost, da Zakon o malem delu pomeni prekarizacijo delovne sile in da lahko povzroči nepopravljive posledice več generacijam.«Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Antivalentinovo #2

Podarjamo skupno 4 vstopnice za Antivalentinovo #2, po dve za vsak dan. Vse, kar moraš storiti, je da izpolniš obrazec in v prostor za odgovor zapišeš za kateri dan želiš vstopnici ter koga pripelješ s seboj.


Spremeni besedo.