Infoscena priporoča

zalagasper / Kino Šiška

Fotogalerije

Fotke z žurov, koncertov in festivalov

Klubi

Glasuj za svoj najljubši klub v Sloveniji

Fotografi

Predstavitev uradnih fotografov Infoscene

Kapa records festival v Gala Hali

Kapa Records je založba, ki se je na slovenskih (in tujih) tleh uveljavila z zastopanjem zelo različnih bendov, ki vedno ponujajo nekaj drugačnega in zanimivega in pokrivajo neverjetno širok spekter glasbe. Mini festival, ki so ga pripravili v Gali Hali, je to le še potrdil, saj so ponudili zelo zanimivo kombinacijo skupin.

Večer so odprli štajerski Coma Stereo, ki so pred kratkim izdali novo ploščo 1000 mest in jo pospešeno promovirajo po Sloveniji. Sodobni in energični zvoki, minimalna količina vokalov, zato pa več poigravanja na klaviaturah in efektih se zlivajo v samosvojo space rock glasbo, ki prepriča tudi zahtevnejša ušesa.

V nadaljevanju so oder zasedli Buldogi, skupina, ki obstaja še od časov, ko je bil punk še mlad. V trenutku so vzpostavili nostalgično, po Jugoslaviji dišeče vzdušje s svojim značilnim oldschool stilom, vokalistom brez dlake na jeziku in značilno melodiko nekega drugega časa. Publika jih je sprejela z nasmehom, prav ustrezal je ta glasbeni presek.

Kapa records

Kot tretji so bili končno na vrsti presenečenje večera in novi varovanci Kape Recordsa – Ewok. Bobnar, klaviaturist, predvsem pa reperski frontman so z energičnim in zabavnim nastopom prav nič začetniško izvedli svoj debi, po katerem je mogoče sklepati, da bodo trdno obstali na slovenski klubski sceni. Njihovo glasbo je težko opisati kot samo repanje, saj uporabljajo izrazite »catchy« melodije, vokalist pa preseneča z duhovitimi vokalnimi prebliski.

Gala hala obiskovalci

Koncertni del mini festivala so s predstavitvijo svoje nove plošče Passion for Red zaključili Ludovik Material, elektroakustična tričlanska zasedba, ki je definitivno pustila najmočnejši vtis (in tudi najbolj napolnila dvorano). Samosvoj, samozavesten, čustven, agresiven in še na kak način poseben nastop karizmatične vokalistke je popeljal publiko v nek drug svet, kjer ni nič nemogoče, kjer se prepletajo vzdihi in kriki, poudarjeni z efekti ali le zašepetani. Če je bila skupina po prihodu s krajše evropske turneje utrujena, tega zagotovo ni bilo mogoče razbrati iz nastopa, ki bi ga lahko poslušali še ure in ure.

Vse fotke s koncerta pa si lahko že ogledate v Infosceni.

Tekst: Davor Ogrizek
Foto: Lucija Janša