Kaneloni s skuto in brokolijem

Okusna in nasitna jed

Predpriprava:
Najprej iz mleka, jajc in moke spečemo palačinke.

Potrebujemo:

25 dag skute
30 dag brokolija
1 dcl kisle smetane
jajce
sol
poper
muškat

Sestavine za preliv:

1 kisla smetana
1 jajce

Brokoli odcedimo, ohladimo in grobo sesekljamo, ter pridamo skuto, dodamo še kislo smetano, ki smo jo zmešali še z jajcem, soljo, poprom ter muškatnim oreščkom. S to zmesjo namažemo palačinke, jih zvijemo v kanelone, damo v pomaščen pekač, prelijemo s kislo smetano in jajcem, potresemo s peteršiljem in zapečemo.
Kanelone pa lahko prelijemo tudi s paradižnikovo omako, ki jo pripravimo tako, da na olju prepražimo sladkor-rjavo, dodamo čebulo, še to popražimo, dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik ter dušimo. Pridamo še začimbe; sol, poper, timijan, rožmarin, lovor in majaron.

 Komentarji

Za komentiranje dogodka se moraš prijaviti preko obrazca na vrhu strani ali rdečega gumba FB connect

Naključne vsebine
Nagradne igre

Ultra Europe 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za letošnji Ultra Europe 2018 v Splitu! Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor dopiši ime, priimek in email osebe, ki jo boš povabil/a zraven, v kolikor osvojiš 2 vstopnici!


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Overjam festival 2018

Podarjamo 1 vstopnico za Overjam festival 2018! Spodaj izpolni svoje podatke in odgovor na nagradno vprašanje, ki se glasi: "Čigav sin je Ziggy Marley?"


Spremeni besedo.


Nagradne igre

Fuksi 2018

Podarjamo 2x2 vstopnici za festival Fuksi. Spodaj izpolni svoje podatke in v polje za odgovor zapiši ime in priimek osebe, ki ji podariš drugo vstopnico ter za kateri dan festivala! Sodelujejo lahko samo polnoletne osebe.


Spremeni besedo.